Gdzie trzymacie kable do ładowania, EVSE, trójkąt, gaśnicę? - ankieta

Gdzie trzymacie kable do ładowania, EVSE, trójkąt, gaśnicę?

• Total voters
    40

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Pytanie powinno być podzielone. Ja jak jadę w trasę zapakowany to trojkat, gaśnice, kamizelki i apteczkę zawsze wiozę w kabinie pod ręką. Natomiast jako pierwszy wypada mi po otwarciu bagaznika 😜 oczywiście jak się dziada uda otworzyć. A jak jadę na pusto to wszystko w podłodze bagażnika lub we frunku.

Michal

Moderator
U mnie trójkąt (on chyba zawiera apteczkę) we frunku.
Kable zwykle pod podłogą z tyłu, ale zdarza mi się zapomnieć zapakować ich przed bagażami i wtedy lądują razem z trójkątem z przodu.
Ps. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się musieć upychać rzeczy na siłę w aucie, więc dynda mi trochę gdzie co jest ;)

karol.kar

Pionier e-mobilności
Generalnie takie rzeczy jak trójkąt oraz kamizelki odblaskowe powinny być łatwo dostępne, a nie gdzieś na dnie bagażnika.
W obecnym aucie (Audi Q5) akurat trójkąt ma schowek w klapie bagażnika, ale we wcześniejszych autach miałem pod siedzeniem kierowcy włożone. Te obecne trójkąty po złożeniu są zgrabne nie to co kiedyś :)
Kamizelki odblaskowe mam zapakowane po 1szt. w małych opakowaniach i wciśnięte między siedzenia kierowcy oraz pasażera. Jak obce ludzie jadą ze mną to informuję, że kamizelki są tu i tu.
Gaśnica pod siedzeniem pasażera na gumki bungee, co prawda Tesla za 2 tyg. zagości u mnie, ale też tak będę chciał zrobić. W Audi miałem specjalne mocowanie do gaśnicy pod siedzeniem ale mnie wkurzało, odkręciłem i przerobiłem na gumy bo gaśnica wystawała dobre 10cm przed siedzenie.