Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Supercharger – stacje ładowania Tesli
Głosowanie na lokalizację SuC
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 92421, member: 89"] Nie robiłem tutaj żadnych wstawek o użytkownikach innych EV, tylko o firmach, które te inne EV produkują. O użytkownikach piszę co najwyżej, że niezrozumiałym jest dla mnie jak można kupić auto od producenta, który z premedytacja i uczestnicząc w spiskach między firmowych, zatruwał miasta "czystymi dizlami" albo robi z nas idiotów ogłaszając jakieś brednie o "samoładującej się hybrydzie". To jest jawne godzenie się na takie praktyki i zachęcanie innych firm do podobnych zachowań. [USER=1876]@ypl[/USER], pośrednio albo bezpośrednio namówi swoim entuzjazmem i chęcią pomocy pewnie 10-20 kierowców do przejścia na EV, więc rachunek ma na pewno lepszy niż niejeden użytkownik EV {żart start} [I]szczególnie taki który od ponad roku przypomina nam jak słaba jest infrastruktura w PL[/I] ;) {żart end} Ponadto sama jazda ICE pewnie i tak już teraz średnio mu odpowiada i niedługo zmieni drugie auto :P Mało mnie obchodzi czy jego motywacją jest zabawa, społeczność, czy badge snobbing - liczą się efekty, a te są moim zdaniem bardzo pozytywne i sam chętnie się z nim spotkam, żeby zbić piątkę. Z Tobą też chętnie się spotkam, bo ja Ciebie również cenie jako forumowicza i w bardzo wielu aspektach się z Tobą zgadzam. Ostatnio chyba po prostu mam już znowu kryzys tego forum i wiary w jego użytkowników, bo pojawiło się więcej takich właśnie jęków. Dla Ciebie "ratowanie świata" poprzez EV może jest śmieszne, dla innych rzeczywiste. Przy czym nie zawsze chodzi o ratowanie, a bardzo często o kierowanie na właściwe tory żeby nie psuć jeszcze bardziej. Powiedzmy sobie szczerze gdyby nie Tesla, to nie jeździłbyś teraz ID3, bo by nie istiało. Cała linia ID, a nawet więcej, bo platforma MEB była odpowiedzą VW na zagrożenie ich pozycji w przyszłości ze strony Tesli właśnie. Czy to uratuje świat? Pewnie nie ale czy popchnie go w dobrym kierunku? Raczej tak. Ja zadaję sobie mniej więcej takie pytanie: jeśli za 100 - 1 000 - 10 000 lat nastąpi taki moment, że będziemy mieć gospodarkę odnawialną, to czy bardziej przyłoży do tego rękę Tesla, czy VW / Toyota? Gdzie warto wrzucić swój kamyczek, żeby przeważyć szalę? Moim zdaniem nasze działania teraz wpływają w wykładniczy sposób na przyszłość, więc ten kamyczek teraz będzie warty 1 000 - 1 mln kamyków w dalekiej przyszłości. Mam roczną córeczkę, która codziennie zaskakuje mnie wspaniałymi chwilami (szczególnie ostatnio się to nasila). Jestem wdzięczny światu, że mam możliwość uczestniczyć w jej życiu i kiedy myślę, o tym co jest dla mnie ważne, przychodzi mi do głowy nie tylko jej wychowanie ale też właśnie pchanie świata w takim kierunku, żeby za 20-30 lat to ona chciała mieć dzieci, a jej dzieci wnuki. Czy ja tego dożyję, jest tak średnio istotne, bo i tak w końcu umrę, ale jeśli ona doświadczy macierzyństwa i bycia babcią w szczęściu to moja misja będzie w jakiś tam sposób spełniona. Aby tak się stało ważne wydaje mi się, abyśmy w końcu przestali robić kilka rzeczy, które są nie możliwe do utrzymania przez 100 - 1000 - 10 000 lat i są to m.in.: [LIST] [*]spalanie paliw kopalnych i wiele aspektów z nimi związanych [*]spożywanie takich ilości produktów odzwierzęcych i wiele aspektów z tym związanych [*]tworzenie takich ilości odpadów nie nadających się do recyclingu [/LIST] Obecnie nie widzę firmy wpływającej na przyszłość świata mocniej niż Tesla, może to się zmieni ale tak jest od kilku lat i jak na razie się utrzymuje. Naprawdę mało mnie interesuje, że dla Ciebie te moje przemyślenia są śmieszne, ale ich częścią jest w jakiś sposób nakłanianie innych do podejmowania właściwych decyzji. {żart start} [I]Szkoda, że nie ma religii z takim przesłaniem, bo wtedy Twoje naśmiewanie się z moich poglądów mógłbym uznać za obrazę uczuć religijnych i ciągać Cię po sądach[/I] :P {żart end} [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Supercharger – stacje ładowania Tesli
Głosowanie na lokalizację SuC