Gorzów liderem

vwir

Pionier e-mobilności
Przy moim podkarpaciu to bogacze ;)

Ej, jak do cholery oni to robią, że na podlasiu mają wyższą średnią w całym województwie niż w samym mieście wojewódzkim?! W sumie w Gorzowie też...

luki

Pionier e-mobilności
Wystarczy, że miasto wojewódzkie jest (w granicach) niewielkie i wszyscy "bogaci" mieszkają na obrzeżach, czyli w gminie, a nie w mieście. A wynagrodzenie z PIT, czyli tam gdzie jesteś zameldowany/masz zarejestrowaną działalność

wojtkow

Pionier e-mobilności
Nie warto oceniać zamożności na podstawie średnich, pomijam już że średnio ja i mój kot mamy trzy nogi, to większe znaczenie ma jak duża grupa zarabia dużo. Może być tak, że sporo jest zarabiających powyżej średniej i sporo na minimalnej, wtedy potencjalnych klientów będzie dużo, albo wszyscy są blisko średniej i wtedy nikt elektryka nie kupi. Pomijam już też kwestię relacji kosztów do dochodów itd itp.

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Kurde a ja jestem z Gorzowa.... Miasto jest fajne dla starszych, młodzi zwiewają. Nie ma korków, jest wariatkowo i jest też zielono. Ładowarki są bo prezydent jest fanem elektromobilności, popyla hulajnogą do roboty :) Co do zarobków, specyfika miasta jest taka że większość majętnych ludzi mieszka poza miastem. Z okolicznych miejscowości można do centrum dojechać w jakieś 10-15 minut i tam mnóstwo ludzi mieszka. Ja mam jednego sąsiada i las za płotem a do centrum mam 12km i 3 skrzyżowania ze światłami :) Gdyby zrobić taki manewr jak Zielona Góra czyli włączyć okoliczne miasteczka, statystyka wyglądałaby troszkę inaczej.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
1. Ja i mój pies mamy średnio po 3 nogi i po jednej Tesli X na łebka (gdyby moja żona posiadała TM3 to bym napisał, że mamy po 1,5 Tesli na łebka, ale że jest to TMY, to równanie wygląda nie inaczej niż X=Y/2, stąd średnio dwie Tesle X).
2. Wynagrodzenia ludzi mieszkających w tej część kraju nie mają lokalizacji i zwykle są wyrażane €, a nie zł.
3. Polecam wycieczkę na przedmieścia Zielonej czy Gorzowa. Albo do winnic okolicznych.
4. Oczywiście wszystko poza głównymi miastami to nieco inna bajka.

MTM

Zadomawiam się
Strategiczny Greenway przy S3 na Kasprzaka (2x140) jest prawdopodobnie najbardziej obleganą ładowarka w PL. Jeszcz rok temu zdarzało się ładować solo. Obecnie już dwa razy musiałem zjeżdzać na Power dot przy Fredry.