GPS po zjechaniu z promu

m0rwen

Nowy na Forum
Po powrocie do kraju Tesla nadal lokalizuje się w Nynyshamn w Szwecji. W tamtą stronę nie było problemu, błyskawicznie zorientował się jeszcze w porcie, że jesteśmy po drugiej stronie Bałtyku. Teraz jestem już pod Ostródą, a samochód nadal przemierza Szwecję w poprzek. Aż tak bardzo nie chce wracać do kraju? Spotkał się ktoś z takim problemem? Restart komputera nic nie zmienia.

Za to nauczyłem się szacować zasięg na minuty jazdy. Z rowerami na ekspresówce przy lekko ponad 110km/h 1% to 1 minuta, w mojej 3 RWD.

Agacia76

Posiadacz elektryka
Zresetuj ja ja mam tak za kazdym razem jak podrozuje😉wcisnij 2 rolki na raz i czasami zabiera to troche czasu zanim wroci do normy

m0rwen

Nowy na Forum
Zresetuj ja ja mam tak za kazdym razem jak podrozuje😉wcisnij 2 rolki na raz i czasami zabiera to troche czasu zanim wroci do normy
No właśnie zwykły reset niepomagał. Ale znalazłem rozwiązanie na forum teslamotorsclub.com pod hasłem "GPS Frozen?", rada brzmi: zmienić na chwilę rozmiar kół. Wtedy resetuje czujnik TPMS, ale też podsystem odpowiedzialny za GPS. Zadziałało.