A innych sieci nie zna, po mocy ładowania też nie umie?W skodzie mozesz wybrac zeby pokazywalo ionity albo nie, ale to wlasciwie tylko tyle.
Po mocy umie, ale sieci slabo filtruje. Zwlaszcza greenway, ktorego nawet ABRP nie ogarnia. Bo jest greenway, i greenway partnerski. Dwie zupelnie rozne rzeczy, a nazywaja sie tak samo. Ja w ABRP musialem recznie powylaczac GW-P na swoich trasach zeby mnie tam nie prowadzil.A innych sieci nie zna, po mocy ładowania też nie umie?
W sensie że nie da się tego badziewia wyłączyć, żeby nie korzystać?Po mocy umie, ale sieci slabo filtruje. Zwlaszcza greenway, ktorego nawet ABRP nie ogarnia.
raczej na szczęście gdy w Polsce jest 15 lokalizacji, a w niemczech 300.Superchargery bardzo spoko wychodzą, niestety niedostępne jeszcze w PL dla nie-tesli.
Muszę odszczekać moje narzekania na GW (no może poza Panią na infolini, która pomyliła stację własną z partnerską): problemem jest Powerpass, de facto niezłe ceny są tylko na Ionity, reszta stacji może być bardzo droga... zrezygnowałem z płatnego Powerpass-a na rzecz GW. Do tego jeszcze wpadła jakąs promocja wakacyjna i darmowe 15kWh i zostaję głównie z GW.Trzeba sobie kupić abo bezpośrednio w GW i kartę od nich drugą wyrobić....
Nie ma filtrów w navi, którymi można to wyregulować?
W Kia/Hyundai są.....
Może nie pokazywać nic poza Ionity np.
Muszę odszczekać moje narzekania na GW (no może poza Panią na infolini, która pomyliła stację własną z partnerską): problemem jest Powerpass, de facto niezłe ceny są tylko na Ionity, reszta stacji może być bardzo droga... zrezygnowałem z płatnego Powerpass-a na rzecz GW. Do tego jeszcze wpadła jakąs promocja wakacyjna i darmowe 15kWh i zostaję głównie z GW.
Problemem jest Powerpass/We Charge/ i inne abonamenty dla grupy VAG od Elli. Jak masz darmowy abonament to warto z niego korzystać chyba tylko jak stoisz w lesie z 0% baterii i nie możesz odpalić ładowarki w żaden inny sposób. Do tego trzeba jeszcze uważać bo one się integrują z Plug and Charge i wtedy wetkniesz wtyczkę i zanim odpalisz z aplikacji to już zacznie ładować przez abonament od Elli. Oczywiście to plug and charge można wyłączyć.Muszę odszczekać moje narzekania na GW (no może poza Panią na infolini, która pomyliła stację własną z partnerską): problemem jest Powerpass, de facto niezłe ceny są tylko na Ionity, reszta stacji może być bardzo droga... zrezygnowałem z płatnego Powerpass-a na rzecz GW. Do tego jeszcze wpadła jakąs promocja wakacyjna i darmowe 15kWh i zostaję głównie z GW.