GreenWay - uruchamianie ladowarek

idolw

Zadomawiam się
Wbrew logice, na dłuższy weekend z Warszawy nad morze wybraliśmy się VW ID3 58kWh zamiast dużym benzynowym kombi z zasięgiem 900+km.
Abonament GreenWay Plus i ABRP z preferencją GW. Ładowałem się do tej pory 3 razy.
Na plus - wszystkie ładowarki były 100+kW. Super. Jak oglądam mapy, to również widać lepsze moce. Super super.

Natomiast na ładowarce jest trochę dziwnie.
Karta - nie poznaje.
Aplikacja - nie pokazuje się opcja startu.
Na ładowarce jest info, żeby zrobić fotkę QR kodowi przy kablu - ale nie ma QR kodu.
Trzy na trzy razy uruchamiałem ladowanie przez mobilne WWW Greenwaya i ich Mapę stacji.
Czy Wy też tak macie, czy ja jestem jakiś nieogarnięty?

krzyss

Pionier e-mobilności
Wbrew logice, na dłuższy weekend z Warszawy nad morze wybraliśmy się VW ID3 58kWh zamiast dużym benzynowym kombi z zasięgiem 900+km.
Abonament GreenWay Plus i ABRP z preferencją GW. Ładowałem się do tej pory 3 razy.
Na plus - wszystkie ładowarki były 100+kW. Super. Jak oglądam mapy, to również widać lepsze moce. Super super.

Natomiast na ładowarce jest trochę dziwnie.
Karta - nie poznaje.
Aplikacja - nie pokazuje się opcja startu.
Na ładowarce jest info, żeby zrobić fotkę QR kodowi przy kablu - ale nie ma QR kodu.
Trzy na trzy razy uruchamiałem ladowanie przez mobilne WWW Greenwaya i ich Mapę stacji.
Czy Wy też tak macie, czy ja jestem jakiś nieogarnięty?
Karta GW nie odpalila ich ladowarki ? Probowales zadzwonic na infolinie i spytac ?

Robmal

Posiadacz elektryka
Nigdy nie mialem problemów z GW. Używam zawsze karty. ładowałem się tez w roamingu w EU i też bez problemu.

idolw

Zadomawiam się
Dzięki za odpowiedzi. Może moja karta się rozmagnesowała czy coś. Wczesniej też działała, agentów było przy innych modelach ładowarek.

Jusand

Posiadacz elektryka
Myślę, że tak. Wczesniej działała bezbłędnie. Dopiero na tych nowych ładowarkach przestała. Zadzwonie do nich.
Mi dziś pierwszy raz nie zadziałała karta GW na MOP Malankowo w kierunku Gdańska, musiałem startować z aplikacji. Na pozostałych w tym na przeciwnym MOP , Rokicińska Łódź, Kraków, Zakopane wszystko bez problemu. Może mają jakiś problem.