Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

ciastek

Pionier e-mobilności
co to za wstążeczki na lusterkach ?
Nie wiem, ale zauważyłem, że jesli auto ma wstążkę, to ma tez naklejkę z kodem kreskowym na tylnej bocznej szybie, a jak nie ma wstążki, to nie ma tez naklejki.
Obstawiam, że te ze wstążką to auta do przygotowania, a te bez już przygotowane.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Kiedy składałeś zamowienie ? Ja właśnie chętnie bym przystał na taka opcje :) i trochę się ociągam z tym by dokończyć formalności by właśnie sprowokować taka sytuacje
Ja składałem 23/10 i mam identyczną sytuację - ale dzwonił w czwartek Pan z Polski.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Na hansshow jest 30% bonus. kable z dwoma głośnikami na tył kosztują 730 zł. Pytanie tylko czy doliczą cło i VAT na taki zakup z chin....
A nie chcesz sobie najpierw zobaczyć czy Ci to w ogóle potrzebne? Osobiście nie bardzo widzę sens dopieszczania systemu audio w samochodzie bardziej niż to co dają, a dają podobno przyzwoite. No ale wiadomo, zależy od preferencji i sposobu użytkowania :)

ciastek

Pionier e-mobilności
bez tych kolpakow aero TM3 wyglada sto razy lepiej
tesla-model-3-wheel-caps.jpeg

Model 3 Aero Wheel Cap Kit, zamówione przez teslowego maila warsaw_parts za 275 zł.
IMO kołpaki aero na żywo wyglądają lepiej niż na zdjęciach.

Jako219

Zadomawiam się
Dzień konia dzisiaj! Ale w końcu jestem już na bazie i przy lampce winka na spokojnie mogę podzielić się z Wami wrażeniami i informacjami, które może pomogą tym, którzy ciagle są przed odbiorem.

Po pierwsze SR+ kozak! mimo moich obaw o przyspieszenie. Jest zdecydowanie żwawsze niż w moje Volvo V90 z 310 konnym motorkiem. Mi się podoba a żona, która będzie użytkowała na codzień jest pod meeeega wrażeniem 😁

Poza tym:
  • odśnieżać nie musiałem bo śniegu nie było ale auto na dworze przekazał mi Pan, którym zapomniał ze gadał ze mna 1,5h wcześniej 🤦🏻‍♂️ (miałem odbiór o 14:00, w piątek ustalałem że będę 12:30 bo tak mam pociąg, auto gotowe nie było wiec poszedłem do Ikea i po 1,5h Pan już mnie nie pamiętał ale najważniejsze ze fura była gotowa - tj. lekko przepłukania z zewnątrz 😉).
  • Moja bateria E6LR w kwitach to 239kw i 491km zasięgu a jednak aplikacja przy 100% to 431 km zasięg…
  • Jeśli nie masz czasu nie klikaj w aplikacji „aktualizacja”, trwa 30 minut i nie odjedziesz w tym czasie.
  • Miałem naładowaną baterię w 70% a z informacji jaka dostałem od Tesli samochody maja od 50% wzwyż.
  • Pozwoli mi obejrzeć auto (mimo pierwszych sugestii ze ludzie wsiadają i jadą), nawet zaproponowana spisanie protokołu jak zwróciłem uwagę na słabe spasowanie lamp tylnich (większość aut, które przepatrzyłem miała ten sam problem ale znalazłem 2 szt dobrze spasowane), niestety Pana potem nie znalazłem i odjechałem bez protokołu. Wrzucam zdjęcia dajcie znać co myślicie.
  • Powrót do Częstochowy z międzylądowaniem w Lućmierzu pozwolił na przetestowanie SC i dzięki uprzejmości innego właściciela TM3 dowiedziałem sie ze podłączyłem sie do wolniejszej ładowarki. Trzeba wybierać z cienkim kablem.

Attachments

• 57C45A74-B06E-4E7C-84B5-6BE54C63EB50.jpeg
    57C45A74-B06E-4E7C-84B5-6BE54C63EB50.jpeg
    1 MB · Liczba wyświetleń: 110
  • 76C892AB-AF55-4B38-9E3B-622C2C68D2DF.jpeg
    76C892AB-AF55-4B38-9E3B-622C2C68D2DF.jpeg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 109

ciastek

Pionier e-mobilności
Moja bateria E6LR w kwitach to 239kw i 491km zasięgu a jednak aplikacja przy 100% to 431 km zasięg…
W kwitach jest zasięg WLTP, na ekranie zasięg EPA.
Z Instrukcja Model 3 > Funkcja utrzymywania zasięgu:
Zasięg pokazywany przez pojazd Model 3 jest wyliczany w oparciu o szacowane zasoby energii akumulatora i pobór energii określany według EPA. Styl jazdy kierowcy i warunki zewnętrzne nie są uwzględniane. (...) Szacowany zasięg uwzględniający bieżące zużycie energii można odczytać z wykresu w aplikacji Energia.