Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Ja jeszcze nie mam docelowej rejestracji więc jeszcze trochę tu zabawię ;-)

No więc piłeczka (a raczej dowód rejestracyjny) jest po stronie wydziału komunikacji.

Nie wiem co oni tam robią z dokumentami, ale chyba jeden zepsuli, a drugi zgubili.

19.01.2022 Złożone w urzędzie dokumenty zostały zweryfikowane. Dowód rejestracyjny został zamówiony w Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych.

Nie no, spoko, po co się śpieszyć, wykonywać swoje obowiązki i dotrzymywać terminów.
Od 6 grudnia mieli szansę się wykazać.

A nie mówiłem?

🤦‍♂️

Last edited:

Gandalf

Pionier e-mobilności
Ja jestem raczej z tych co nie mają folii na smartfonie, ani smartfona w etui.
Aktualizacja: miałem okazję poznać specjalistę od detailingu i oddałem mu pod opiekę bolid.
Efekty jego pracy robią wrażenie, może kiedyś napiszę więcej, teraz tylko na szybko chciałem zaznaczyć, że zmieniłem zdanie.

Nie, nie oklejałem całego samochodu, ale miałem korekty lakieru (tak, po niecałych 3kkm już było co robić) oraz powłokę ceramiczną. Ciężko mi jako laikowi w tych sprawach pisać więcej, lepsze były by zdjęcia i nawet chciałem zrobić jakieś gdzie widać przed/po, ale nie bardzo miałem wtedy czas żeby się przygotować, a zdjęcie z komóry nie oddaje rzeczywistego efektu.

Jeśli już ktoś się decyduje na to by robić cokolwiek z lakierem (korekty, powłoki, folie) to tak jak w każdej branży - warto zgłosić się do profesjonalistów, inaczej to będzie strata czasu i pieniędzy. Ja jestem bardzo zadowolony, a jak to będzie się sprawowało na dłuższą metę to czas pokaże.

( Dla ludzi ze Śląska i okolic namiar na detailera mogę dać na priv, a efekty można zobaczyć przy ładowarce i CocaColi ;-) )

solik

Pionier e-mobilności
to teraz przyjdz w lipcu/sierpniu i powiedz jak tam odpryski i przed czym ochronila ceramika :)

Gandalf

Pionier e-mobilności
@Gandalf jeszcze jakbyś napisał co robili i ile cię to kosztowało to było by super.

Korekta lakieru, powłoka Adam's Graphene Ceramic Coating™ Advanced, hydrofobowa, PPF od LLumar na reflektory i przy bagażniku.

krzyss

Pionier e-mobilności
to teraz przyjdz w lipcu/sierpniu i powiedz jak tam odpryski i przed czym ochronila ceramika :)
U mnie ceramika nie ochronila przed niczym, mam dwa duze odpryski na masce, jeden na tylnych drzwiach i schodzi mi farba z progu.

JareG

Pionier e-mobilności
U mnie ceramika nie ochronila przed niczym, mam dwa duze odpryski na masce, jeden na tylnych drzwiach i schodzi mi farba z progu.
To może chociaż samopoczucie Ci ochroniła.. choć początkowo? ;) :D

Pozdrawiam