Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

Gandalf

Pionier e-mobilności
ontheway.jpg

To co? Teraz pozostało przejście w fazę stalkingu transportów na drogach? :ROFLMAO: 😅

Tymczasem gdzieś w urzędzie:

- Pojemność silnika?
- To samochód elektryczny.
- Pojemność silnika się pytam!

- Tesla? nie ma takiego samochodu Tesla. Jest Toyota, Trabant, Tatra....

Robmal

Posiadacz elektryka
Czy do kogoś z Was dzwonili z Tesli z inf o terminie odbioru. Ja miałem tel. tydzień temu z zapytaniem o finansowanie i na te chwile cisza.

romanskk

Nowy na Forum
No chłopaki... Moja furmanka dziś zjechała, napisałem e-mail do pani Joanny i odpisała bardzo szybko, że auto od dziś jest na placu. Co za wyczucie 😁. Mam nadzieję, że zaraz dostaniecie podobne info.

Teraz pytanie... Jak postępujecie? Jaki macie plan? Chciałbym się doradzić kogoś mądrzejszego ode mnie. A w końcu wszyscy jesteśmy w tej samej sytuacji. Czekacie do 22 listopada z umową leasingu z nadzieją, że system dofinansowań zadziała wstecz? Macie jakieś namierzone firmy leasingowe które będą szły nam na rękę?

Alior Leasing definitywnie powiedział że odpada i nie będzie się bawił w wsteczną dotację. Nic więcej nie wiem. BNP ma już ptaszek w systemie do "Mój Elektryk", EFL myślę że również pewniaczek.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Jakby co to mam zamowiona LR biala+czarny srodek bez dodatkow z data dostawy okolice swiat i „moge sie” zamienic na wczesniejszy odbior (o ile Tesla pozwoli na zmiane VIN)

Fixtor

Zadomawiam się
Czy do kogoś z Was dzwonili z Tesli z inf o terminie odbioru. Ja miałem tel. tydzień temu z zapytaniem o finansowanie i na te chwile cisza.
Ja próbuję od rana się do nich dodzwonić i nikt nie odbiera 😅 W aplikacji mam datę odbioru 6 grudnia, a na fakturze 26 listopada - nikt nawet nie dzwonił by to ustalić :LOL: Więc kiedy mam jechać do Warszawy? :)

domingo

Fachowiec
Ja próbuję od rana się do nich dodzwonić i nikt nie odbiera 😅 W aplikacji mam datę odbioru 6 grudnia, a na fakturze 26 listopada - nikt nawet nie dzwonił by to ustalić :LOL: Więc kiedy mam jechać do Warszawy? :)
Do mnie jak dzwonili 10. listopada (z niemieckiego numeru) to podali kiedy auta powinny być, a na odbiór trzeba się umówić, po opłaceniu i zarejestrowaniu. U mnie pokazuje 7. grudnia na koncie, 26. listopada na fakturze (planowany termin dostawy). Ten na fakturze jest chyba tylko po to, żeby wyznaczyć termin płatności (7 dni przed dostawą).
Jak opłacisz i wyślą Tobie (albo finansującemu) dokumenty do rejestracji to podejrzewam, że zadzwonią. Dodzwonić się do nich nie da.

Sawa

Zadomawiam się
Ja jestem na etapie oczekiwania na kuriera z dokumentami. Termin odbioru ustalany jest po zarejestrowaniu samochodu - taką dostałem informację.