Homelink retrofit z poziomu menu serwisowego, brama Normstahl Magic 1000

danielm

Pionier e-mobilności
Drodzy forumowicze, mam pytanie. Czy homelink zamontowany z przodu, bo takie jest jego miejsce, da rade otworzyc brame z samochody podjezdzajacego tylem do bramy? Czy kierunek ma znaczenie?
1. zamyka mi brame gdy wyjeżdzam z garażu więc da rade ale mam ściane przed sobą więc pewnie odbija sygnał
2. otwiera mi brame gdy jestem bokiem do garażu ale mam ściane z każdej strony więc pewnie odbija sygnał
3. tak, jest zamontowany z przodu

Bronek

Pionier e-mobilności
Jeśli brama jest sterowana jednym przyciskiem i nie ma fotokomórek, to potrafi zamknąć na dachu auta. Szczególnie w ustawiemiu na "3m".
Drugą bramę mam na dwa przyciski otwórz /zamknij i tu nie ma problemu
Pomimo że czyta dojazd i, ustawiamy odległość zadziałania w metrach.
Ja na wszelki wypadek mam tylko automatyczne otwieranie gdy podjadę na ok 6mm. Zamykanie tylko po kliknieciu w ekran
Niestety pojemność homelinka to jedynie 3 komendy i dwóch bram z odzienymi klawiszami już nie obskoczy.
Mam bo dali ale bym na pewno go nie ekstra kupił, wolę asystentem Google z smartfona sterować

pmlody

Pionier e-mobilności
Drodzy forumowicze, mam pytanie. Czy homelink zamontowany z przodu, bo takie jest jego miejsce, da rade otworzyc brame z samochody podjezdzajacego tylem do bramy? Czy kierunek ma znaczenie?
Da radę. Ale tylko orecznie. Automatyczne otwieranie działa tylko jak wjeżdżasz przodem.