Hyde Park

Olecki

Pionier e-mobilności
Tu jest problem o tyle że nie ma w zasadzie czego przyszyć. To jest skonstruowane tak że w nie ma prawa długo wytrzymać. Kawałek gumowej nitki? w ażurowej osłonce, jak przyszyjesz za osłonkę to się za chwilę podrze, jak za nitkę to pęknie. Nie mam pojęcia kto to zaprojektował i nawet po wymianie raczej długo nie wytrzyma. Mógłbym znaleźć inne rozwiązanie ale raz że nie będzie zbytnio wyglądało, dwa że moim zdaniem producent powinien brać odpowiedzialność za jakość swojego produktu, szczególnie że tą osłonką mocno siê chwalił w materiałach promocyjnych.

kiki111

Fachowiec
Przyzwyczaj się. Raz na jakiś czas zdarza się, że jakaś ładowarka nie zaraportuje zużytego prądu. Zdarzyło mi się na Orlenie, zdarzyło się na GO+Eauto.
No i minął chyba miesiąc przyszła faktura za maj i to ładowanie jest dalej na 0. Chyba niechcący zajumałem komuś trochę prądu.

Olecki

Pionier e-mobilności
Zasłonkę bagażnika którą zareklamowałem niedawno uznali na gwarancji i w piątek jadę wymienić. Przy okazji mają ogarnąć kolejną, czwartą czy piątą, akcję serwisową. Tym razem będą sprawdzać czy jeden ze spawów nadwozia jest wykonany prawidłowo i nie cieknie nim woda do środka.
Jeszcze z ciekawostek - pomimo wgrania softu na zombie mode jakiś czas temu wczoraj znowu mi się przytrafiło. Bez wcześniejszego zdalnego schładzania samochodu, po prostu po otworzeniu auta jak zawsze ikona immo i baterii na zegarach i nie reaguje na próbę wrzucenia biegu. Różnica była taka że po chwili udało mi się wyłączyć zapłon, zamknąłem i otworzyłem samochód i przeszło, bez odłączania aku 12V.

kiki111

Fachowiec
Jeszcze z ciekawostek - pomimo wgrania softu na zombie mode jakiś czas temu wczoraj znowu mi się przytrafiło. Bez wcześniejszego zdalnego schładzania samochodu, po prostu po otworzeniu auta jak zawsze ikona immo i baterii na zegarach i nie reaguje na próbę wrzucenia biegu. Różnica była taka że po chwili udało mi się wyłączyć zapłon, zamknąłem i otworzyłem samochód i przeszło, bez odłączania aku 12V.
Kurcze też to miałem i łudziłem się że coś źle zrobiłem w pośpiechu a jednak nie. Mi pomogło samo otwarcie drzwi po wyłączeniu zapłonu.

Olecki

Pionier e-mobilności
Czy wiesz w którym miejscu będą sprawdzać ten spaw? Może to przy grodzi, tak jak jakiś czas temu pisałem?
Nie, gdzieś przy mocowaniu tylnej kanapy. Z tego co słyszałem to może się to objawiać hałasami z tylnej części pojazdu i/lub przeciekami wody do bagażnika.

Tompor

Zadomawiam się
W tym Świątecznym czasie życzę wszystkim elektromaniakom taniego prądu i dużo "fanu" z jazdy elektrykiem. Wszystkiego najlepszego w Święta i w Nowym roku.