Przyzwyczaj się. Raz na jakiś czas zdarza się, że jakaś ładowarka nie zaraportuje zużytego prądu. Zdarzyło mi się na Orlenie, zdarzyło się na GO+Eauto.To dla rozruszania zadam pytanie. Po jakim czasie kia charge aktualizuje dane o sesjach ładowania? Wisiałem ostatnio na słupku AC jakieś 3 godziny a Kia charge pokazuje 3 minuty i koszt 0,00. Nie chciałem im prądu kraść.
przyznaj się że coś ciężkiego na to położyłeś lub ktoś z przyzwyczajenia. Patrząc że wszystkie inne auta mają sztywną półkę to bardzo możliwe.No to dzisiaj po prawie 9 miesiącach przyszedł czas na pierwszą awarię(lawety pierwszego dnia po odbiorze z powodu zombie mode nie liczę). Jadąc zauważyłem kątem oka w lusterku wstecznym że coś się majta z tyłu. najpierw moje zdziwienie co to, dopiero po chwili zrozumiałem że to zasłona bagażnika nie tylko na każdym wyboju ale nawet przy ruszaniu czy hamowaniu lata na wszystkie strony. Po zatrzymaniu i otworzeniu bagażnika wszystko stało się jasne:
View attachment 11100
Zasłonka wisi na 4 elastycznych mocowaniach, po tym jak jedno strzeliło jak guma w starych majtach to w zasadzie każdy ruch samochodu powodował że ten luźny róg latał jak oszalały. Niby gówienko ale strasznie irytujące, szczególnie że znając politykę KIA zaraz będą chcieli zwalić winę na użytkownika (uszkodzenie mechaniczne). Pomysł z tą zasłonką jest super ale wykonanie...
Nie położyłem, bagażnik otwieram jakiś raz na miesiąc. Zresztą nawet nie da się bo ta osłonka jest tak elastyczna że od razu by spadło. Chyba wiem jak do tego doszło wydaje mi się że podczas przyszywania lamówki igła trafiła w ten gumowy element służący do rozciągania i uszkodziła go. Po jakimś czasie po prostu pękło do końca.przyznaj się że coś ciężkiego na to położyłeś lub ktoś z przyzwyczajenia. Patrząc że wszystkie inne auta mają sztywną półkę to bardzo możliwe.