Hyundai Kona Electric 2022 - wersja Modern

Bartosz

Pionier e-mobilności
Cześć,

Chcę kupić żonie takie auto, ale nigdzie nie mogę znaleźć wyczerpującej informacji na temat wyposażenia. Chodzi mi głównie o infotainment. Czy jakiś właściciel pojazdu z taką wersją wyposażenia mógłby mi napisać czy działa CarPlay, chociaż po kablu, a jeśli tak, to gdzie znajduje się port USB, czy działa Bluelink, a jak nie, czy da się to jakoś aktywować, aby było można zdalnie włączyć klimatyzację/ogrzewanie jak w TM3.

Last edited:

Norbert

Posiadacz elektryka
W zasadzie ekranik jest w każdej ten sam. Z tego co kojarzę jest carplay. Port USB znajduje się na konsoli środkowej w dogodnym miejscu. Drugi port pod konsolą środkową, a obok jest wejście na "zapalniczkę"... tutaj dostęp jest gorszy...

Bluelink działa, chociaż miałem już przyjemność rzucać mięsem bo po nocy nie było kontaktu z autem, a ja chciałem otworzyć je z telefonu... kluczyk zostawiłem w domu... 15 minut w plecy. Bluelink jest za free chyba na 6 lat. Uruchomienie zdalne klimy/ogrzewania w zasadzie działa. Bywa, że komunikacja przez aplikację zawodzi... Podsumowanie jest takie, że to nie Tesla :ROFLMAO:
Do odstąpienia mam leasing i Konę w wersji Premium, dziś to Smart - jeśli rozważasz używkę.

Bartosz

Pionier e-mobilności
W zasadzie ekranik jest w każdej ten sam. Z tego co kojarzę jest carplay. Port USB znajduje się na konsoli środkowej w dogodnym miejscu. Drugi port pod konsolą środkową, a obok jest wejście na "zapalniczkę"... tutaj dostęp jest gorszy...

Bluelink działa, chociaż miałem już przyjemność rzucać mięsem bo po nocy nie było kontaktu z autem, a ja chciałem otworzyć je z telefonu... kluczyk zostawiłem w domu... 15 minut w plecy. Bluelink jest za free chyba na 6 lat. Uruchomienie zdalne klimy/ogrzewania w zasadzie działa. Bywa, że komunikacja przez aplikację zawodzi... Podsumowanie jest takie, że to nie Tesla :ROFLMAO:
Do odstąpienia mam leasing i Konę w wersji Premium, dziś to Smart - jeśli rozważasz używkę.
Dzięki za info. Już kupiłem, nową ze stoku, wersja Smart, czy jakoś tak to się nazywa. W przyszłym tygodniu pewnie odbiorę. Żona nie chciała takiego dużego klocka jak TM3, a na coś mniejszego z Tesli szybko pewnie się nie doczekamy.

Last edited:

Bartosz

Pionier e-mobilności
Rabaty powróciły, albo jakieś promocje, czy sprzedają w cenach cennikowych?
Nie mam pojęcia, ponieważ kupiłem auto wyprodukowane w zeszłym roku, a w cenniku na ten rok, ceny ponownie wystrzeliły. Dodatkowo żona należy do grupy zawodowej, gdzie z default'u dostaje 6% rabatu. Wyszło sporo taniej niż obecna cena katalogowa.

Last edited:

Norbert

Posiadacz elektryka
Dzięki za info. Już kupiłem, nową ze stoku, wersja SMERF, czy jakoś tak to się nazywa. W przyszłym tygodniu pewnie odbiorę. Żona nie chciała takiego dużego klocka jak TM3, a na coś mniejszego z Tesli szybko pewnie się nie doczekamy.
Ja osobiście mam wrażenie, że TM3 to malutkie auto :)

PCtank

Zadomawiam się
Mi cosik ostatnio w TYLKO zimne dni jak jadę max 10km/h piszczy z lewego tylnego koła i nie wiem czy to łożysko, czy hamulce nieużywane i temu.

Piciu

Zadomawiam się
Mam 1,5 roku 27000 km bez najmniejszego problemu.
Jedyna uwaga to wolne ładowanie na trasie. Ładuje do 80% z reguły to około 30 minut .
Teraz jeszcze nie ma problemu bo ładowarek szybko przybywa a samochodów mało.
90% jazdy to w okół komina wiec ładowanie w domu z gniazdka 2,7kW (fotowoltaika)
Jestem bardzo zadowolony z tego auta.