Hyundai Kona EV 64kW problem z ładowaniem CCS błąd P0A0A12

arti580

Nowy na Forum
Witam wszystkich na forum

Jestem świeżym posiadaczem Hyundai Kona ev i mam problem z ładowaniem auta na szybkiej ładowarce.
Po podłączeniu auta nie udaje się naładować i w systemie auta zapisuje się błąd P0A0A12.
Auto ładuje się z cegły lecz z CCS nie.
Byłem w serwisie Hyundai lecz nie posiadają ładowarki CCS i każą mi szukać innego serwisu.
Czy możecie polecić warsztat niauturyzowany z okolic województwa dolnośląskiego który mógłby mi pomóc?

Ev3

Pionier e-mobilności

Jestem świeżym posiadaczem Hyundai Kona ev i mam problem z ładowaniem auta na szybkiej ładowarce.
Jednej, czy każdej?

Po podłączeniu auta nie udaje się naładować i w systemie auta zapisuje się błąd P0A0A12.
Auto ładuje się z cegły lecz z CCS nie.
Byłem w serwisie Hyundai lecz nie posiadają ładowarki CCS i każą mi szukać innego serwisu.
Czy możecie polecić warsztat niauturyzowany z okolic województwa dolnośląskiego który mógłby mi pomóc?

a swoją drogą ,,świetny serwis,,że każą szukać na własną rekę -zerknij na https://dobrymechanik.pl/mechanicy/wroclaw/padok-szybki-serwis-samochodowy.html

Ev3

Pionier e-mobilności

arti580

Nowy na Forum
Kona

Kona używana z 2018r
Czytałem już posty na zagranicznych forach ale ten błąd może się objawiać w różnych sytuacjach.
Problem w tym że nie wiadomo od czego zacząć.
Podobno serwisy mają dokładne instrukcje do diagnostyki krok po kroku i ściśle się trzeba tego trzymać.
Dziękuję za dotychczasowe sugestie i chęć pomocy od innych użytkowników.
Jeżeli znajdę rozwiązanie to opiszę na forum dla potomnych aby mieli łatwiej.

Ev3

Pionier e-mobilności
Czytałem już posty na zagranicznych forach ale ten błąd może się objawiać w różnych sytuacjach.
Problem w tym że nie wiadomo od czego zacząć.
Spróbuj od sprawdzenia aku 12v.
Nic innego raczej sam nie zrobisz.