ID.3 - wersja softu 3.7 !!

adamusek

Posiadacz elektryka
• Bidirectional charging (V2H) for 77 kWh batteries
Serio?? Dziala to u kogos? Trzeba miec jakis specjalny kabelek? Czyli, ze moge moim autem innych ladowac?
To nie V2L, to pod dwukierunkowe ładowanie z wallboxa, moze oddawac energię do domu np w nocy lub jak nie chcemy pobierać z sieci w dzień gdy mało PV produkuje, super sprawa, w VW ograniczona ilosc kwh lub godzin pracy w takim trybie o ile pamietam. Tylko wallbox drogi czekam az chinole cos wymysla chociaz musi to grac z softem zeby np z falownikiem to sparowac i licznikiem dwukierunkowym

Last edited:

staarek

Fachowiec
Niestety nic z tego "wtyczka" jest do chinskich modeli ID3. Robia tez wersje "rozladowywarki" na CCS, ale koszt ponad £1000, poczekam na cos tanszego... Tymczasem robie zwrot na aliexpress.

Attachments

• socket.jpg
    socket.jpg
    151,9 KB · Liczba wyświetleń: 6
  • connector1.jpg
    connector1.jpg
    182,8 KB · Liczba wyświetleń: 6
Last edited:

Marfan

Nowy na Forum
Ja przeszedłem z wersji 3.5 na 3.7 i żadnych różnic nie zauważyłem. Wczesnej już miałem ładowanie dwukierunkowe (oczywiście nie korzystałem, ze względu na brak ładowarki).

consigliero

Pionier e-mobilności
Raczej nie. Dzisiaj na IONITY mając 27 % baterii ładowanie wystartowało od 43 KW osiągając w szczycie 48 a na końcu 43 KW. Takie wartości mam na Orlenie na ich 50 KW

pszemeq

Zadomawiam się
Cześć jako nowy na forum i nowy posiadacz Id.3 pewnie będę miał dużo pytań. Na początek oprogramowanie - z tego co czytałem, między innymi na forum, nie mam znacznych różnic między wersjami oprogramowania 3.5 a 3.7. Moje auto ma 3.5 - warto jechać do serwisu i dyskutować o upgrade? A może powinno być ono OTA? Choć samochód nie pokazuje dostępności nowej wersji.

Empty

Fachowiec
U mnie poszło OTA na 3.7.
Zmian nie widzę. Szkoda, że nie dodali podgrzewania baterii na żądanie...

wuja7

Zadomawiam się
Ja mialem robione z 3.2 na 3.7 w serwisie - trwalo dwa dni i nie dzialalo. Dopiero po 3 dniach zrobil sie upgrade sam nagle w nocy i wszystko zaczelo dzialac. Podgrzewania nie ma i z tego co wrobelki cwierkaja to raczej juz nie bedzie niestety dla starych wersji hardwearu ...

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Cześć jako nowy na forum i nowy posiadacz Id.3 pewnie będę miał dużo pytań. Na początek oprogramowanie - z tego co czytałem, między innymi na forum, nie mam znacznych różnic między wersjami oprogramowania 3.5 a 3.7. Moje auto ma 3.5 - warto jechać do serwisu i dyskutować o upgrade? A może powinno być ono OTA? Choć samochód nie pokazuje dostępności nowej wersji.
powinno samo się zrobić przez OTA.
miałem 3.5 z fabryki po odebraniu dostałem od razu aktualizacje na 3.7 ale to jest tylko aktualizacja pokazywanej wersji 😀 żadnych innych zmian.
ale auto nowe czy uzywane?
bo jak nowe to chyba rok produkcji 2023?

pszemeq

Zadomawiam się
powinno samo się zrobić przez OTA.
miałem 3.5 z fabryki po odebraniu dostałem od razu aktualizacje na 3.7 ale to jest tylko aktualizacja pokazywanej wersji 😀 żadnych innych zmian.
ale auto nowe czy uzywane?
bo jak nowe to chyba rok produkcji 2023?
tak - 2023