Ile czekaliście na zwrot dotacji - leasing Santander multirent?

Waldek

Nowy na Forum
10,5 miesiąca od zakupu, 4 miesiące od podpisania ostatecznej umowy przez BOŚ i pieniędzy nie ma nadal. Mam nadzieję, że w ciągu 2 miesięcy przyjdzie na konto. Przynajmniej krótko będę z naklejką jeździł.

Tuti

Zadomawiam się
Umowa SCM podpisana marzec, decyzja BOŚ koniec kwietnia, przed odbiorem samochodu korekta kwoty. Odbiór samochodu 29 maja, przelew dotacji 11 grudnia.
Czy przelew dotacji był bezpośrednio z BOŚ czy za pośrednictwem SCM?
Bo ja czekam od lipca/sierpnia (podpisana umowa) i nie wiem za bardzo gdzie się "upominać".

marco_25

Pionier e-mobilności
Czy przelew dotacji był bezpośrednio z BOŚ czy za pośrednictwem SCM?
Bo ja czekam od lipca/sierpnia (podpisana umowa) i nie wiem za bardzo gdzie się "upominać".
Przelew był opisane jak zwrot nadpłaty. Pieniądze z BOŚ przyszły do SCM i zwrócili mi pieniądze które przez pół roku były u leasingodawcy. W SCM nic Ci to nie da bo oni czekają na BOŚ a ten wypłaca jak chce. W BOŚ też nic nie zrobisz bo formalnie nie jesteś stroną. Z tego co na forum niektórzy piszą to są firmy leasingowe które ten czas oczekiwania biorą na siebie.

Master

Fachowiec
Jak tak czytam Wasze przygody to wybór ING te 1,5 i 1 rok temu to był strzał w dziesiątkę. Podpisany leasing, jakiś 1-2 miesiące na przyznanie dofinansowania. ING brał 27k na siebie więc opłata wstępna od razu pomniejszona o 27k i wisiała przez jakieś 3-4 miesiąca jako niedopłata, aż ING dostał kasę z dofinansowania, a my już jeździliśmy wtedy autami. Żadnych korekt czy oczekiwania na przelew. Tak to chyba powinno wyglądać? Ciekawe czy dalej tak jest?

O tutaj to opisywałem:
Tak tylko kiedyś było inaczej , mam auto a tego karesy jak ty i poszło błyskawicznie 3 mce o kasa ( bank mleasing wyłożył ) a teraz kupiłem Tesla w Santander multirent i jest jak wszyscy piszą - mało tego Pan powiedział że od czasu wyborów wszystko stanęło ? No lipa po całości

Vangass

Posiadacz elektryka
I dzisiaj wpłynęła dotacja. Około 10 miesięcy i 10 dni od odbioru auta.
SCM leasing