KrzysztofFly
Moderator
No to mój przelew z SCM dzisiaj dotarł
(11 miesięcy od zakupu, 6 miesięcy od podpisania umowy przez BOŚ).
Czy przelew dotacji był bezpośrednio z BOŚ czy za pośrednictwem SCM?Umowa SCM podpisana marzec, decyzja BOŚ koniec kwietnia, przed odbiorem samochodu korekta kwoty. Odbiór samochodu 29 maja, przelew dotacji 11 grudnia.
Przelew był opisane jak zwrot nadpłaty. Pieniądze z BOŚ przyszły do SCM i zwrócili mi pieniądze które przez pół roku były u leasingodawcy. W SCM nic Ci to nie da bo oni czekają na BOŚ a ten wypłaca jak chce. W BOŚ też nic nie zrobisz bo formalnie nie jesteś stroną. Z tego co na forum niektórzy piszą to są firmy leasingowe które ten czas oczekiwania biorą na siebie.Czy przelew dotacji był bezpośrednio z BOŚ czy za pośrednictwem SCM?
Bo ja czekam od lipca/sierpnia (podpisana umowa) i nie wiem za bardzo gdzie się "upominać".
ja w zeszły piątek... czekałem 11mscKtoś dostał w marcu środki z SCM?
Tak tylko kiedyś było inaczej , mam auto a tego karesy jak ty i poszło błyskawicznie 3 mce o kasa ( bank mleasing wyłożył ) a teraz kupiłem Tesla w Santander multirent i jest jak wszyscy piszą - mało tego Pan powiedział że od czasu wyborów wszystko stanęło ? No lipa po całościJak tak czytam Wasze przygody to wybór ING te 1,5 i 1 rok temu to był strzał w dziesiątkę. Podpisany leasing, jakiś 1-2 miesiące na przyznanie dofinansowania. ING brał 27k na siebie więc opłata wstępna od razu pomniejszona o 27k i wisiała przez jakieś 3-4 miesiąca jako niedopłata, aż ING dostał kasę z dofinansowania, a my już jeździliśmy wtedy autami. Żadnych korekt czy oczekiwania na przelew. Tak to chyba powinno wyglądać? Ciekawe czy dalej tak jest?
O tutaj to opisywałem:
Leasing
Popatrzcie w szczególności na opłaty za obsługę mandatów, cesji, ubezpieczenia z innej firmy niż chce leasing itp.. Nie wspominam już o opłatach za jakieś opóźnienie, bo nikt nie zakłada gorszej sytuacji, ale noga może się powinąć. U mnie lepiej wyszedł mLeasing jak przesłałem do nich wyliczenia...forum.elektrowoz.pl