Ile płacicie w Warszawie za OC/AC

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Za nową LR RWD deep blue (214k zł na fakturze) agentka chce za OC/AC 5000 zł, żona ma raczej pełne zniżki (samochód będzie na nią).
Gdybym brał na siebie (meldunek Kraków, też min z 4 lata zniżek AC, 10 lat bez szkody OC) 4200 zł.

Tu i tu PZU.

Interesują mnie wyłącznie Wasze polisy z Warszawy, sam widzę że sama zmiana miasta Warszawa na Kraków daje 20% zniżki.

Mam zamiar jeszcze sprawdzić tego kogoś polecanego z napradpopolsce, ktoś z niego korzysta? Bo chyba był w odcinku z T3P HL i trochę odniosłem wrażenie, że nie do końca moja bajka, ale jeśli ktoś korzysta i jest ok to zaryzykuję.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
U mnie wyszło w W-wie poniżej 5k za YLR AWD z hakiem, bez żadnych zniżek na AC. W tym dodatki typu szyba, koła, auto non stop, PZU.

r00tku

Posiadacz elektryka
U mnie AC PZU w Warszawie 10000 zł, drugi rok biorę właśnie i cena po roku jest identyczna jak za nową... Niestety wcześniej był tylko leasing więc zniżek żadnych nie mam...

umcus

Pionier e-mobilności
U mnie AC PZU w Warszawie 10000 zł, drugi rok biorę właśnie i cena po roku jest identyczna jak za nową... Niestety wcześniej był tylko leasing więc zniżek żadnych nie mam...
? Biorąc samochód w leasing, bierzesz do ubezpieczenia swoje zniżki/zwyżki.
Próbowałeś u pośredników? W moim przypadku PZU zawsze, ale to zawsze wychodzi najdrożej.

p.j.s

Fachowiec
? Biorąc samochód w leasing, bierzesz do ubezpieczenia swoje zniżki/zwyżki.
Próbowałeś u pośredników? W moim przypadku PZU zawsze, ale to zawsze wychodzi najdrożej.
Ubezpieczyciele od jakiegoś czasu biorą do oceny ryzyka również takie dane jak np. ilość punktów karnych.

p.j.s

Fachowiec
U mnie wyszło w W-wie poniżej 5k za YLR AWD z hakiem, bez żadnych zniżek na AC. W tym dodatki typu szyba, koła, auto non stop, PZU.
Jeśli porządny zakres, tj. AC od wszystkich ryzyk, wariant serwisowy, nieredukcyjna suma ubezpieczenia, zniesiony udział własny w szkodzie, ASS Super Polska i Europa (zniesiona franszyza km, rozszerzenie ilości km do 1600 lub 500) i bez jakichkolwiek zniżek to naprawdę bardzo dobra cena.