Info na temat 2.4 i 3.0

consigliero

Pionier e-mobilności
U nas wizyta na 22.07

nabrU

Moderator
U mnie dzwonili, że jest akcja 2.4 i aku 12V, ale jakiś ich 'system' jeszcze nie gotowy i mają do mnie dzwonić podobno w przyszłym tygodniu aby się umawiać.

P.S. A co tam w tym 2.4 dodają / modyfikują bo już mi się nie chce szukać?

consigliero

Pionier e-mobilności
Są dwie akcje, jedna dotyczy jakiegoś kabla a druga to wymiana akumulatora i wgrywanie oprogramowania 2.4 którego instalacja zajmuje trochę czasu.

nabrU

Moderator
W UK jest niby jedna akcja:

Bo o jakimś kablu nic nie słyszałem.

P.S. Sam se odpowiem co jest w 2.4:

The new ID. software 2.4 also provides an optimised thermal management, which can reduce secondary energy consumption in cold outside temperatures and increase the range of your ID. as a result.

The ID. software 2.4 increases the performance of Area View in situations with very complex structures (plants, grass, etc.).

consigliero

Pionier e-mobilności
U nas ta akcja na kabel przyszła 7.07, jakieś izolowanie kabla wysokiego napięcia. Przynajmniej tak im wyszło przy moim numerze VIN

Famkot

Zadomawiam się
Informuj na bieżąco jak wygląda sytuacja
Oczywiście nikt nie zadzwonił, miałem dziś chwile i obdzwoniłem serwisy VW w Warszawie.
Najpierw proponowali mi terminy na koniec sierpnia, w końcu znalazłem serwis na przyszły tydzień.

consigliero

Pionier e-mobilności
U mnie w tej chwili w aucie próbuje się zainstalować jakaś aktualizacja dotycząca WeCharge . Piszę że próbuje bo pasek stanu zatrzymał się o stoi. Aktualizacja odbywa się w tle i tylko jak jesteśmy w aucie

Attachments

• E8523808-41F5-42EB-AD83-957176D85B2D.jpeg
    E8523808-41F5-42EB-AD83-957176D85B2D.jpeg
    244,2 KB · Liczba wyświetleń: 10

Pokles

Nowy na Forum
Ja również dzwoniłem w Gdańsku do serwisów i z terminami jest ciężko także ostatecznie jestem umówiony w VW Plichta na 18 sierpnia :(

nabrU

Moderator
Dzisiaj telefon od 'mojego 'dealera i umówiony jestem na 26 lipca.
Mówią, że powinni się w dzień wyrobić, ale różnie to bywało z wczesniejszymi aktualizacjami więc booking jest zasadniczo na 2 dni u mnie. A że mam wrażenie że klima nie chłodzi porządnie i mam jakieś plamy na jednym alusie więc niech się i tym zajmą przy okazji.

@consigliero
WeCharge widget (czyli taka mapa w mapie) Ci się aktualizuje w infotainment.

consigliero

Pionier e-mobilności
Coś czuję że się nie zaktualizuje, bo cały czas jest w tym samym miejscu.