Infotainment na Atomie w TM3 - przycinanie

Voyt_eck

Nowy na Forum
Od niedawna jestem właścicielem pięknie śmigającej TM3 2021 LR (jeszcze z Atomem). Wszystko jest super oprócz... funkcji multimedialnych:) Liczyłem się z tym, że w związku z tym np. appki będą się dłużej uruchamiały względem Ryzena. Ciężej mi jednak z faktem, że zarówno Youtube, jak i Netflix jak i gry pokładowe nie mają 100% płynności. Co kilka sekund następuje lekkie przycięcie. To samo dzieje się z widokiem z kamerek - i nie chodzi tutaj o słynny problem z kamerką wsteczną - boczne również mają co jakiś czas lekkie przycięcie. Nie jest to coś, co ograniczałoby możliwości korzystania z każdej z powyższych opcji, ale jest momentami lekko irytujące. Chciałoby się mieć pełną płynność:)

Czy to taki urok Atoma i pozostaje czekać na (oby) update'y? Czy może u mnie jest coś nie tak? Nie wiem co jest standardem w tym modelu:)

Ciekawe jest to, że problem pojawia się tak szeroko (filmy/gry/kamerki). Ciekawe też, że same nagrania z kamerek na pendrive już są płynne, czyli szwankuje jakby samo wyświetlanie.

solik

Pionier e-mobilności
Ja mam SR+ na Atomie z grudnia i np nagrania z wartownika mi nie scinaja, youtube laduje sie dosyc dlugo ale filmy sa juz plynne, netflixa nie uzywam to nie wiem, przegladarki tez nie wlaczalem. Spotify chodzi non stop i tez zadnych przycinek. Podglad z kamerek podczas jazdy tez ok.

Mam soft 2022.8.2

Voyt_eck

Nowy na Forum
Hmm czyli chyba trzeba odwiedzić serwis, dzięki za potwierdzenie. U mnie jest 2022.4.5.3 co prawda, ale chyba różnicy aż takiej nie powinno być między tymi softami. (co jest swoją drogą kolejną zagadką, że wciąż nie ma dla mnie 2022.8.3, ale może trzeba odstać swoje w kolejce:))

solik

Pionier e-mobilności
Przy czym ja nie wierze ze serwis na to cos da, wykonac twardy reset i liczyc ze update jak sie pojawi to cos zmieni :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Hmm czyli chyba trzeba odwiedzić serwis, dzięki za potwierdzenie. U mnie jest 2022.4.5.3 co prawda, ale chyba różnicy aż takiej nie powinno być między tymi softami. (co jest swoją drogą kolejną zagadką, że wciąż nie ma dla mnie 2022.8.3, ale może trzeba odstać swoje w kolejce:))
Zgłoś via aplikacja. Sprawdzą logi.. Kiedys mi cięło mapy, samo się naprawiło a zgłoszenie zniknęło

Michal

Moderator
Brzmi jak byś miał jakiegoś buga w sofcie. Ja mam 4Q2020 na atomie i może trochę wolno się ładuje ale nic później nie tnie.