Interfejs / Ekran jego działanie, problemy itp...

Bronek

Pionier e-mobilności
Wczoraj po wyłączeniu ekranu aby go wyczyścić, nie chciała ponownie się włączyć. Jako już trochę doświadczony "owner Tesli" z racji, że musielismy jechać i wczesniej byla trasa ustawiona, ruszyliśmy. Wiem ze pojedzie i wszystko będzie działać choc ekran powinien pokazywać "Przepraszamy za usterki, prosimy nie regulować odbiorników" (kto to pamięta ?)
Autopilot dzialal jak zwykle u mnie czyli bez trzymanki i bez potwierdzania zmiany pasa.
Dojechaliśmy 50km na skaczącym ekranie i raz z udanym odpaleniem tylnej kamery. Ekran nie reagowal na dotyk lub skakala mapa.
Pokazywał parametry ale strona mapy zachowywała się dziwnie, po ok 25 minutach jazdy pojawila sie mampa ale przesunieta w prawo .
Restart, ktorego unikałm, bo bałem sie stracić tą swoją większą wolność jazdy jednak zrobiłem i jest OK.
Ale coś spiepszyli chyba w aktualizacji, bo dzisiaj kilka razy nie chciala mnie wpuścić do środka, musialem otwierać z aplikacji.
Pewnie mieszali jak zwykle w BT? Moze ze na myjni ciagle coś otwierałem?
Mnie juz to nie dziwi bo nie takie jaja przeżyłem :)

danielm

Pionier e-mobilności
w niedziele auto nie chciało mnie wpuścić do środka i nie chciało odpalić biegu, musiałem wyciągać karte z portfela. podczas jazdy zresetowałem samochód, poszedłem na msze do kościoła, wracam i nadal to samo. pomogło zrestartowanie telefonu.
jeśli chodzi o aktualizacje to podobno pojawiła się 2021.24 a w niej sporo fajnych niespodziewanych nowości. nie mogę się doczekać :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Tak myślę , bo bywalo, ze aplikacja też nie chciala zaskoczyć , ale nigdy u mnie (samsungi) ale u żony (xiaomi), nie wiem?
Od samego początku aktualizacje dostaje zawsze nad ranem średnio co 10 dni a najdłużej przerwa byla ok 37 dni i o ta jedna z ostatnich 2021.4.18.2

kaziwich

Posiadacz elektryka
U mnie tez ostatnio problemy z BT (otwieranie, odpalanie, synchronizacja kalendarza).
Mam nadzieje, ze 12.25.7 udostepnili tak szybko, zeby to naprawic.
Tak w ogole to fajnie zorszerzyli UI telefonu (dzwonienia/pisania) nie wspominajac nawet o tym w release note.

Bronek

Pionier e-mobilności
Fakt, wczoraj żona otwierała kartą (jako pasażer). Nie miała przy sobie pilota, wozi go gdy prowadzi i twierdzi, iż z nim takie cuda jej się nie zdarzają.
Mam 25.7 i miałem wieczorem problem, musialem odpalić aplikację

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
w niedziele auto nie chciało mnie wpuścić do środka i nie chciało odpalić biegu, musiałem wyciągać karte z portfela. podczas jazdy zresetowałem samochód, poszedłem na msze do kościoła, wracam i nadal to samo. pomogło zrestartowanie telefonu.
włączenie na chwilę trybu samolotowego nie pomaga?