Ionity MOP Nowostawy (dir Poznań) 2 na 2 zepsute na długi weekend

Gdzie indziej działa (mapka UK i IRL i jak widać wszystkie na teraz sprawne) tylko w PL nie :ROFLMAO:. Może zgadnę, Ionity zakontraktowało jakąś polską firmę do utrzymania ładowarek w PL i dlatego jest jak jest.

View attachment 11353
Mapka w Hiszpanii też pokazywała sprawne, a tymczasem jedna rzucała błędem przy próbie startu, a druga już podczas negocjacji połączenia.
Jasne, nie mam statystyk, ale szału też nie ma.

dawson

Fachowiec
Ostatnio w wywiadzie Bjorna z Prezesem Ionity , facet mówił coś o 92-95% sprawności urządzeń i że chcą mieć 97% minimum.
Ogólnie ciekawy wywiad , mówił o kosztach itd. ciekawostką jest też fakt że kupują czasem mniejszą moc przyłączeniową niż suma stacji ładowania może wyciągnąć , np. 2MW na 10 stacji

nabrU

Moderator
@cosmo.orzechovsky Z ciekawości spytam jaka ta hiszpańska mapka Ionity była, bo ta którą ja pokazałem (Zap-Map) ma dane live więc jakaś (może nie 100%) wiarygodność danych jest

elektryk

Pionier e-mobilności
Gdzie indziej działa (mapka UK i IRL i jak widać wszystkie na teraz sprawne) tylko w PL nie :ROFLMAO:. Może zgadnę, Ionity zakontraktowało jakąś polską firmę do utrzymania ładowarek w PL i dlatego jest jak jest.

View attachment 11353
W wywiadzie dyrektora Ionity z Bjornem gęsto się tłumaczył czemu w Norwegii Ionity jest awaryjne i że robią co mogą żeby poprawić niezawodność.

Obecnie 96% wg ich statystyk - procentowo może się wydawać dużo ale SLA na poziomie 96% to znaczy "nie działa".

daniel

Señor Meme Officer
W wywiadzie dyrektora Ionity z Bjornem gęsto się tłumaczył czemu w Norwegii Ionity jest awaryjne i że robią co mogą żeby poprawić niezawodność.

Obecnie 96% wg ich statystyk - procentowo może się wydawać dużo ale SLA na poziomie 96% to znaczy "nie działa".
1 na 25 klientów będzie miał problem?
Nie pamiętam skąd to kojarzę, ale pewnie Electrify America, kryterium mają takie, że jeśli co najmniej jedna stacja w punkcie działa to znaczy, że jeszcze jest ok.

cooler

Pionier e-mobilności
Podczas podróży na Sardynię w tamtym roku jedyne problemy jakie miałem z ładowaniem to właśnie Ionity. W Austrii i Włoszech w rzędzie np 4 ładowarek 2 potrafiły nie działać. W Niemczech dopiero zdalny start przez obsługę spowodował że dało się naładować. Z apki nic z tego. Myślę że jest gorzej niż te 96% bo jeżeli ładowanie startuje po przepięciu się na inny słupek to nikt nie zgłasza. Już nie mówiąc że 96% to już jest kupa. Jeżeli mielibyśmy takie SLA na Internet, to w ciągu doby przez prawie godzinę Internet by nie działał. Raczej jak nie działa przez parę minut to ludzie się rzucają na telefon do serwisu. A co dopiero godzina.