Ja tu widzę niezły burdel! Moderacja potrzebna na już!

slaveq

Pionier e-mobilności
.

Jednak taki ewidentny przypadek jak @Charlessic, powinien być błyskawicznie blokowany, tu nie ma żadnych wątpliwości, co do jego zamiarów. W tej chwili ma opublikowane już 151 wpisów, @Łukasz Bigo trzeba coś z tym zrobić.
Hmmm wg mnie to powinien automat na podstawie zgłoszeń (tu by się przydały kategorie zgłoszeń zamiast luźnego komentarza).

KrzysztofFly

Moderator
Moderator tutaj raczej powinien tylko pilnowac przed spamem. Reszta reguluje sie sama. Przeciez nie mamy wiekszych problemow.
No na tą chwilę, to właśnie spam jest największym problemem.
Hmmm wg mnie to powinien automat na podstawie zgłoszeń (tu by się przydały kategorie zgłoszeń zamiast luźnego komentarza).
W sumie nie wiem jakie są możliwości silnika tego forum, czy da się zrobić to w sposób automatyczny, czy jednak potrzebna jest do tego ręka moderatora.
Jedno jest pewne, @Łukasz Bigo ostatnio nie ma zbyt wiele czasu, na zajmowanie się forum, więc zdecydowanie powinien wybrać sobie "pomocników", którzy mogliby go wspomóc w utrzymaniu porządku na forum, a może nawet pomóc w rozwoju/konfiguracji/tłumaczeniu/poszerzaniu możliwości. Fakt jest taki, że cały czas przybywa nowych użytkowników, także tych tylko czytających, bez rejestrowania się (w tej chwili Liczba przeglądających Forum: 69, w tym Forumowiczów: 17, gości: 52).

vwir

Pionier e-mobilności
Do tego trzeba coś zrobić z forum, żeby nie pokazywało jako nieczytane wątków, gdzie są nowe posty TYLKO zignorowanego użytkownika.
Jeszcze gorzej jest z tematami założonymi przez zablokowanych, bo takich tematów w ogóle nie widać, a dział jest oznaczony jako nieprzeczytany.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Do tego trzeba coś zrobić z forum, żeby nie pokazywało jako nieczytane wątków, gdzie są nowe posty TYLKO zignorowanego użytkownika.
To kwestia silnika forum, o ile na spam powinno pomóc kilka pluginów antyspamowych + faktycznie jakiś moderator to wątpię aby ktokolwiek bawił się w poprawianie XenForo (AFAIK to silnik naszego forum).

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
W nawiązaniu do tematu, kolejny już raz mamy na forum zalew spam-owych wpisów, tym razem niejaki @Charlessic w ciągu kilku chwil opublikował na forum mnóstwo wpisów, rozsianych po różnych tematach (w tej chwili 71 wpisów). @Łukasz Bigo, czas najwyższy abyśmy coś w tym temacie zrobili. Może warto w tym temacie rozpocząć dyskusję, która zakończy się rozwiązaniem tego problemu. Ja wiem, że nie da się abyś był w stanie 24h na dobę kontrolować forum i błyskawicznie na takie wiadomości reagować. Może jednak nadszedł już czas, aby kilku aktywnym i chętnym kolegom z forum nadać uprawnienia moderatora. Jest tu na forum wiele świetnie obeznanych w tych tematach osób, które mogą pomóc w zaprowadzeniu porządku, choćby w temacie takich spamujących użytkowników.

Pełna zgoda. Zapraszam do proponowania Państwa zdaniem najlepszych Forumowiczów. Punkt 6 -> https://forum.elektrowoz.pl/threads/zmiany-rozne-na-elektrowoz-pl.5965/

nabrU

Moderator