Jak rozebrać konsolę środkową (ta z półką na telefon)

slaveq

Pionier e-mobilności
Tak się palicie do ładowarki indukcyjnej, a ja wydrukowałem podstawkę pod telefon, żeby mi się nie ładował na ładowarce indukcyjnej. To jest fajne gdy jedziesz 20-30min, ale po dwóch godzinach telefon jest gorący i wyświetla komunikat, że ogranicza działanie aplikacji z powodu przegrzania...
W Tesli ładuje od roku i nigdy w życiu się coś takiego nie zdążyło. Masz bezprzewodowe AA albo carplay? Może to ci grzeje telefon?

KrzysztofFly

Moderator
Tak się palicie do ładowarki indukcyjnej, a ja wydrukowałem podstawkę pod telefon, żeby mi się nie ładował na ładowarce indukcyjnej. To jest fajne gdy jedziesz 20-30min, ale po dwóch godzinach telefon jest gorący i wyświetla komunikat, że ogranicza działanie aplikacji z powodu przegrzania...
Nie no da się bez tego żyć, w sumie jak jedziesz gdzieś dalej to i tak podłączasz kabel (no bo przecież AA/CP u nas nie jest bezprzewodowe). Ja mam nawet na stałe dodatkowo podpiętą szybką ładowarkę w gnieździe zapalniczki, bo nie zawsze chcę mieć połączony telefon z samochodem przez AA, a w sumie prawie zawsze podczas jazdy ładuję telefon w samochodzie (bo i tak mi cały dzień nie wytrzyma, mam Xiaomi Mi 11, lada dzień dwuletni, więc z baterią coraz gorzej). Jeśli faktycznie ładowarka ma całe 5W, to zapewne przy uruchomionym Yanosiku i Google Maps, to co najwyżej ograniczy rozładowywanie się telefonu podczas jazdy. W pozostałych samochodach mam zamontowane Xiaomi Mi Wireless Car Charger 20W, na tej ładowarce telefon nawet podczas pracy z Yanosikiem i Google Maps zdecydowanie i dosyć szybko się ładuje.

vwir

Pionier e-mobilności
W Tesli ładuje od roku i nigdy w życiu się coś takiego nie zdążyło. Masz bezprzewodowe AA albo carplay? Może to ci grzeje telefon?
Mam. No tak, możliwe że to kwestia ładowania+mapy+streamowanie muzyki. Ale wystarczy nie ładować i już jest znacznie lepiej. Podobno to też kwestia etui i bez niego grzał by się mniej.