Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

SpalinowyRebel

Zadomawiam się
Reklamacja już wysłana miesiąc temu - stara sztuczka ;). A umowa może w ogóle do Ciebie w ogóle nie dotrze - może gdzieś zaginęła. Jak wygląda informacja o przesłaniu środków?
Oficjalny e-mail od Santander Leasing. Mam nadzieję, że nie pomylili się i faktycznie to do mojej umowy zostały wypłacone środki bo z nimi już miałem jaja z tą dotacją 😂
A jeżeli umowa zaginęła to ciekawe, z tego co pamiętam na papierku od leasingu była informacja że umowa wchodzi w życie od dnia podpisania jej przez BOŚ, skąd mam mieć pewność że podpisali oni tą umowę skoro nigdy do mnie nie dotarła?

czy podpowiesz jak to zrobic? wysylalem formularz ze strony oraz via email, oba odrzucone "bardzo mi przykro, ale reklamację złożył Pan nieskutecznie."
Poprosiłem ChatGPT żeby mi wypluł treść takiej reklamacji, podałem dane mojej firmy, dane leasingu i numer umowy opisując sytuację, przekroiłem tekst wypełniłem formularz na ich stronie. Nie otrzymałem wiadomości zwrotnej od BOŚ więc nie wiem czy to miało jakiekolwiek znaczenie, ale dziwnym trafem ~tydzień po złożeniu reklamacji otrzymałem wiadomość że BOŚ zrobił wypłatę środków - może czysty przypadek

Last edited:

cwireq

Posiadacz elektryka

acceptcookies

Tesla Model Y LR AWD 2024
SCM w koncu wyplacil dotacje, dla przypomnienia auto odebrane w lutym 2024, umowa podpisana przez BOS Bank w lipcu 2024, przelew grudzien 2024, czyli 10 miesiecy.

cwireq

Posiadacz elektryka
SCM w koncu wyplacil dotacje, dla przypomnienia auto odebrane w lutym 2024, umowa podpisana przez BOS Bank w lipcu 2024, przelew grudzien 2024, czyli 10 miesiecy.
Heh zaraz będzie opitol za nie ten wątek xD

Temat u Pana Grzegorza prowadzony ze strony SCM?

polaris

Zadomawiam się
Odgrzeję kotleta - ktoś może miał podobne błędy?

Cała procedura przebrnięta wniosek przeszedł przez zarząd i wczoraj przyszedł wyczekiwany mail o złożenie podpisów na umowie. Jest link... tyle że po zalogowaniu i próbie podpisu mamy tak:

1736369479247.png

szczegóły złożonych podpisów - sprawdzone i oba poprawne:

1736369467892.png

Każda próba "dodania kolejnego podpisu" kończyła się jak na pierwszym screenie. Wszelkie wtyczki + CloudSingner zostały zainstalowane wcześniej. Wirtualna karta załadowana, ważna. Zresztą już to robiliśmy składając wiosek i wtedy nie było żadnych problemów. Teraz sprawdziliśmy to na dwóch różnych systemach i błąd zawsze ten sam.
Finalnie pobraliśmy umowę z GWD z ich podpisami i podpisaliśmy PDF poza GWD w Acrobat bez problemu co raczej potwierdza że wszystko co potrzebne do podpisu kwalifikowanego działało.
Podpisana umowa i skan cesji polisy poszły mailem na [email protected]

To nie mój wniosek i pokazałem że tak już było robione i trzeba będzie (niestety) białkowo potwierdzić że umowa została przyjęta. Kolega zestresowany bo w mailu info żeby po podpisaniu wysłać umowę przez ePUAP. Zastanawiam kto tu i co spier...ił ale z poziomu tego kroku nic w umowie zmienić się już nie dało poza tym tylko przejrzeliśmy zakładki.

Podpisy ze strony NF zostały złożone w dwóch datach, ostatni 3 stycznia 2025. Mail wysłany wczoraj. No i jak już to podpisali 3 stycznia po południu to czasu na wysłanie maila nie wystarczyło i tak przeleciało bez sensu 4 dni. Aktualny timing: 98 dni (100% gotówka, firma).

Najnowsze dyskusje