Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Jak tam Wasze wnioski?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kierowca23, post: 183716, member: 3789"] Wniosek składałem w marcu. Poprawki w kwietniu. Potem długi przestój (z mojej przyczyny) - kalkulowałem różne sprawy, ile przejadę rocznie, analizowałem ryzyko, itp. W sierpniu po urlopie dosłałem "uszczegółowienie umowy". We wrześniu podpisanie umowy i załatwiłem cesję AC u ubezpieczyciela (aneks do polisy). Z cesją było trochę cyrku: czepiali się drobiazgów bo system ubezpieczyciela wypełnił niektóre dane inaczej niż by chcieli widzieć (np. okres ubezpieczenia wypisało na 3 lata w związku z polisą GAP, a oczekiwali polisy tylko na 1 rok i to był problem ...), a nie wszystkie pola w aneksie były edytowalne. Pod koniec września cesja wreszcie zaakceptowana w Funduszu, po wyjaśnieniach z ubezpieczycielem. Potem w ciągu 10 dni miła niespodzianka - przyszedł przelew z dotacją :) Naklejka jest na drzwiach pasażera i jazda! Wiem, ponad pół roku to trwało w moim przypadku, ale głównie dlatego że chciałem przemyśleć pewne rzeczy, upewnić się że spełnię wszystkie warunki Umowy i nie będę musiał potem zwracać dotacji z odsetkami, jakby coś poszło nie tak. Ogólnie urzędnicy z Funduszu odpowiadali w ciągu 1-2 dni roboczych więc jak najbardziej w porządku. Czasem tylko niektóre ich odpowiedzi przez pomyłkę lądowały w spamie, co też trochę spowolniło. Generalnie dość dużo było tych klauzul i obwarowań w umowie, wcale nie tak różowo jak reklamują to w mediach czy w salonach samochodowych. Ale efekt końcowy pozytywny. I oby tak dalej aż do samego końca "okresu trwałości" :) Po poprzednich wielkich rozczarowaniach z "czystym powietrzem" parę lat temu, teraz jestem bardzo miło zaskoczony. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Jak tam Wasze wnioski?