Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

cooler

Pionier e-mobilności
Co prawda pół-elektryk, ale pokazał moto że jak już zapierdalać w mieście to też trzeba umieć.
Podobno typ z moto ma wstyd w całym Gdańsku, ludzie ze świata moto wiedzą kto to.

Może jestem złym człowiekiem, ale jak mi kiedyś złośliwie typ tak hamował moto przed maską to też miałem mocną ochotę pomylić pedały. A ten film oglądam z bezwstydną, prymitywną radością.
Z Teslą mam podobny problem: lubię dynamicznie ruszyć, a tu wjeżdża mi skuterem albo jakimś dychawicznym moto przed maskę i sobie stoi, często już na pasach, bo on jest ponad prawem a wszelkie linie na drodze to obowiązek tylko dla aut, w dodatku stoi dalej gdy zielone już dawno skwierczy, bo stoi za blisko sygnalizatora i łba tak podnieść nie może żeby coś zobaczyć... I nawet jak raz podjechałem złośliwie do połowy pasów żeby zobaczyć co zrobi, to i tak stanął przede mną blokując całkiem pasy...
Mam prawko A, jeździłem za młodu moto, ale takiej maniany to nie widziałem... Jak już zobaczyłem to mam niezdrową satysfakcję:eek:

Last edited:

umcus

Pionier e-mobilności
A ten film oglądam z bezwstydną, prymitywną radością.
Nie Ty jeden.
Z Teslą mam podobny problem: lubię dynamicznie ruszyć, a tu wjeżdża mi skuterem albo jakimś dychawicznym moto przed maskę i sobie stoi, często już na pasach, bo on jest ponad prawem a wszelkie linie na drodze to obowiązek tylko dla aut, w dodatku stoi dalej gdy zielone już dawno skwierczy, bo stoi za blisko sygnalizatora i łba tak podnieść nie może żeby coś zobaczyć... I nawet jak raz podjechałem złośliwie do połowy pasów żeby zobaczyć co zrobi, to i tak stanął przede mną blokując całkiem pasy...
Ja nawet bez Tesli lubiłem od czasu do czasu dynamicznie ruszać. I też zdarzyło mi się ruszać szybciej jak motor mijając gościa, co przed chwilą się przeciskał obok moich lusterek na centymetry. Jasne, ten mnie zaraz wyprzedzał rycząc swoim motorem. Ale chyba żaden nie poczuł się urażony, a przynajmniej na tyle, żeby odwalić to, co ten półgłówek zrobił.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Mnie nawet w Listku spotkała taka sytuacja - motocyklista był w pełni zaskoczony że coś jest obok niego jak zmieniał pas bez kierunku. A to tylko Leaf i to też nie z nogą w podłodze.
Raz miałem podobnie ze sportową szlifierką suzuki bodajże 600CC