Jak włączyć światła pozycyjne?

gim-kg

Pionier e-mobilności
Nadciąga jesień i coraz szybciej robi się ciemno. Jak włączyć światła pozycyjne?
Przełaczam w zakładce na światła pozycyjne, zapalają się, ale jak wysiądę z samochodu to gasną.

cooler

Pionier e-mobilności
Heh, boombox też się ścisza jak się wysiądzie z samochodu (?!) więc coś z niektórymi funkcjami zależnymi od obecności kierowcy w fotelu nie halo...

gim-kg

Pionier e-mobilności
Jeszcze w temacie świateł i jesieni….
1) Czy też tak jest u was że jak chcecię zabrać po drodze pasażera, to przy otwarciu drzwi nie zapala sie światło wewnątrz samochodu? Trzeba wrzucić „P” aby się zapaliło.
2) Dzisiaj było w miarę jasno na dworze, padał deszcz i wycieraczki (ustawione w tryb Auto) chodziły, mimo tego że światła były rownież w pozycji Auto to samochód ich nie włączył przy pracujących wycieraczkach.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mi sie wszystko już miesza :)
Jechałem wczoraj kamperem do Gdańska, wieczorem musiałem się zatrzymać aby ogarnąć co i jak ze światłami...
Niby coś tam świeciło, ale to byly dzienne, zapomniałem jak sie to wszystko ustawia na automat. . Niestety znak cywilizacji, w Syrence byla wajha "pociągiel".
No cóż albo pora zatrudnić kierowcę albo robić notatki

sd tosia

Posiadacz elektryka
Sprawa się dość komplikuje, gdy profil korzysta z "easy entry". Właśnie walczę, aby mi się światła nie włączały przy wychodzeniu z auta. Tak samo z ogrzewaniem foteli.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja o światłach w kamperze pamietam ale próbuje zmieniać biegi bez sprzęgła 🤣
Ja ma ten pseudo fiatowski automat, działa , ale na tempomacie zapominam że sam nie zahamuje