jakby ktos mial jeszcze jakies zludzenia co do jakosci chinskich elektrykow

p0li

Pionier e-mobilności
wlasnie sie dowiedzialem ze chinskie porsze, tesla kiler czyli xiaomi su7 ma problemy z jakoscia bo oprocz kiepskiego/braku hamowania doszedl jeszcze problem z kablami HV gdzie zamiast miedzi stosowano aluminium - 40% potencjalnych nabywcow wycofalo rezerwacje

ja tam powtarzam dzieciom madrosci naszych dziadkow - chinskie to sa dobre trampki i piora, kupujesz tanio - kupujesz 2 razy

Kszychu

Pionier e-mobilności
co do cybertrucka to posiadacze maja kolejny dziwny problem - szopy pracze przyzwyczajone do grzebania w smietnikach traktuja ct jak zamkniety smietnik i probuja sie tam dostac rysujac zaluzje - sa zdjecia w sieci ale akurat nie moge znalesc
edit - mam cos na szybko:
Tak, zmasowany atak szopów na cybertrucka, tyle że wszyscy pokazują tego jednego którego pogryzły szopy

p0li

Pionier e-mobilności
obecnie zarowno polestar jak i volvo sa markami chinskimi - szwedzi sprzedali marke (chyba tylko zostawili prawa do nazwy dla ciezarowek - ale nie dam sobie uciac bo nie sledze tematu)

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Moze sie nie znam za bardzo, ale wydaje mi sie, ze typowo chinski wynalazek A auto robione przez chinczykow, tylko np. na licencji szwedzkiej to robi delikatna roznice
A jakie to pojazdy są przez Chińczyków produkowane na szwedzkiej licencji?
Na pewno nie Volvo ani Polestar

Wikipedia: Volvo EX30 oparte zostało na modułowej platformie SEA chińskiego koncernu Geely, dzieląc ją z debiutującymi równolegle pokrewnymi modelami Smart #1 i #3, a także Zeekr X i planowaną wówczas konstrukcją polskiej Izery.

Last edited:

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Ciekawa koalicja @cojestdoktorku i @p0li
🤔🤣😉
Mianownik jeden- teslahejterzy…
🤣🤣🤣👍
Wypraszam sobie.
Dowiedziałem się ze chińskie samochody są do dupy bo maja aluminiowe przewody.
Później się dowiedziałem ze Cybetruck ma też aluminiowe.
Jedyne co to połączyłem kropki i nie dodałem absolutnie nic od siebie

p.s. Nie no przemyślałem sprawę i muszę przyznać ze Tesla jak Tesla, ale nie lubię Cybetrucka i będę go hejtował przy byle okazji - zasługuje na to.

Robsonics

Posiadacz elektryka
Idą drogą CCC, czyli cena czyni cuda, ale to nie ta droga.
Rany ileż to czytałem ccc... a ja zawsze powtarzam - cena tak, ale jakość też ma znaczenie. Więc nie jest tak, że ludzie rzucą się na chińczyki, bo tanio.
To już nie te czasy, że ludzie kupowali Malucha lub Tico, bo tanio.