Jaki Wallbox 11kW byście polecali (kluczowe bezproblemowe działanie i funkcje)

merino_inga

Nowy na Forum
My mamy heidelberga z amazona w domu i sobie radzi. Kupiony na promocji za 900 ziko. Rodzice mają wallboxa od polskiej firmy plugbox też sobie chwalą. Generalnie wszystkie te wallboxy działają tak samo, nie ma co się spinać, chyba, że chcesz ją jako publiczną

Last edited:

pikonrad

Nowy na Forum
Jakie auto i gdzie to będzie zamontowany wallbox?
Cześć, to ja będę użytkownikiem. Wybór padł na nową superb, w przeciwieństwie do większości pluginów, może być ładowana dużą mocą. A czasami ładowana będzie tesla y brata, który zapuścił dla mnie ten temat. Ładowarka ma być zamontowana na ścianie zewnętrznej garażu. Ograniczenie 11KW wynika z mocy zamówionej w energdze do domu. Ale być może to zmienię, na razie zostańmy przy tym założeniu. POnieważ jestem zielony w kwestii elektromobilności, ładowań i magazynów energii itp, proszę o doprecyzowanie "każda markowa". Nie wiem które marki niosą jakość, a które tylko design

free66

Nowy na Forum
Mam dwa wallboxy: Tesla Wall Connector oraz Autel MaXi EU AC W22-C5-4G-wh i polecam oba. Jednak jeśli masz teslę fajnie bo jedna aplikacja do auta i ładowarki, a jeśli masz inny samochód ponownie kupiłbym Autel (fantastyczna apka).