Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

Electro

Zadomawiam się
Ja odebrałem z Warszawskiego serwisu WallBoxa (niestety mieli tylko wersje z kablem 7m) i przed podłączeniem wyszedł aspekt, którego nie sprawdziłem 🤦‍♂️
Przydział mocy na poziomie 15kW który ciężko będzie zmienić (budynek wielorodzinny). Gdyby ktoś chciał mogę odsprzedać po kosztach zakupu - 2300 zł brutto z FV23% / wysyłka gratis. Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
tempFileForShare_20210302-215316_copy_1024x633.jpg

15 KW? to tesla Ci weźmie max 11kW ale mozesz jeszcze bardziej ograniczyć/zmniejszyć moc ładowania nawet do kilku kW na ekranie ładowania, w samochodzie

Bronek

Pionier e-mobilności
Tylko uważaj bo gdy zapomnisz o sprawdzeniu w tesli to wywalisz bezpieczniki. Załóż może automatyczny przed EVSE. Nie wiem jakie masz dalej zabezpieczenia ale lekko mniejszy. Na oko bym dał np 20A 3F

krzyss

Pionier e-mobilności
Dzięki
To moje evse 32A 3F ( wallbox) ; Teslowskie 1F 32A i od Nissana 1 F 10A, wszystkie są w gotowości, coś tam pewnie pobieraja ale to minimalne prądy
Bronek jednak miales racje ze ta tesla to same atrakcje :)
Moj zencar 11kW nie chciał działać z teslą... zaczynal ladowanie i konczyl i znow zaczynal i konczyl. Myslalem ze juz jest jakas niekompatybilnosc... a tu sie okazuje ze zrobilem aktualizacje tesli i wszystko dziala :)
Dzis tez mialem dwa restarty ekranu :) jeden musialem sam wymusic bo sie wszystko zawiesilo, a jeden mialem kompletnie niespodziewanie na Youtube :D

danielm

Pionier e-mobilności
Moj zencar 11kW nie chciał działać z teslą... zaczynal ladowanie i konczyl i znow zaczynal i konczyl. Myslalem ze juz jest jakas niekompatybilnosc... a tu sie okazuje ze zrobilem aktualizacje tesli i wszystko dziala :)
Dzis tez mialem dwa restarty ekranu :) jeden musialem sam wymusic bo sie wszystko zawiesilo, a jeden mialem kompletnie niespodziewanie na Youtube :D
stąd tyle aktualizacji ostatnio wypuszczają które nic innego nie robią tylko łatają błędy. ktoś tam w zeszłym roku nasrał im w kod

Bronek

Pionier e-mobilności
Teraz to same poprawki i nic atrakcyjnego. Miałem na oko z 40? 50?
Teraz nuda.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ta EVSE z Allego jest na gniazdo 3F 16A ( małe) i działa, ale pstryczek nie otwiera klapki. Albo nawaliła albo inna częstotliwość. Przyszła też przejścówka z gniazda 32A na 16A.
kabel długi będzie na wyjazdy za lekko powyzej polowy ceny to jest OK. Nie odsyłam.
Dorwałem takie na allegro, za 1600.- ale z kablem na siłę i schuko. Działa i otwiera klapkę :D tak więc mam komplet.