Pytanie brzmi - jak brzmiało pytanie do ADMuJak mu napisali ze przydział mocy 3,7 kW to jest to brutto. Niezależnie iloma fazami ciągniesz. Czyli wystarczy Evse z auta i conocne podładowywanie .
Pytanie brzmi - jak brzmiało pytanie do ADMuJak mu napisali ze przydział mocy 3,7 kW to jest to brutto. Niezależnie iloma fazami ciągniesz. Czyli wystarczy Evse z auta i conocne podładowywanie .
Administracja mi odpisala ze moc jaka moga podlaczyc to 3,7 KW. Jak patrze na stronie 9 to nie widze w ogole takiej opcji. Czy to oznacza ze wall connector nie obsluzy takiej mocy?
Ruszy wallbox na jddnej fazie tez.Popieramwallboxa ustawia się też ile Amper ma dawać.
Tylko jeśli to będzie jedna faza - to nie wiem czy wallbox ruszy ?
Pstryczek jest w tej darowanej, więc jeśli to ma być jadna faza Wallbox 3 fazowy jest bez sensu.Tylko po co mu wallbox jak będzie ładował z taką niską mocą? Chyba że dla wygody, to Ok.
Kojarzysz może ile Cię taka zabawa kosztowała? Też próbuję w wielorodzinnym doprowadzić sobie 11kW albo chociaż gniazdko zwykłe, bo takto będę skazany na ładowanie się na publicznych ładowarkach, a tego bym nie chciał. Zgodę od spółdzielni mam, ale dzwoniłem chyba do 5 elektryków w Wawie i albo nie chcą się podjąć (bo mówią, że policzą i oddzwonią i nie odbierają później), albo mówią, że wcale nie robią.Możliwą moc powinien określić elektryk od przyłącza, czyli jakiegoś Eon/Enea/PGE/Tauron... Jak ja przymierzałem się do montowania ładowarki w garażu podziemnym, to kazali mi sprawdzić, czy przyłącze budynku wytrzyma, zamontować tam oddzielny licznik, bezpieczniki i pociągnąć sobie kabel od głównej skrzynki do miejsca postojowego. Weź od nich namiar na elektryka, który ich obsługuje i pogadaj z nim bezpośrednio. Jestem pewny, że zapytali go jaką moc możesz podłączyć do istniejącej infrastruktury w garażu...
Nie trzeba nic wyciagac, wisi sobie na scianie i laduje tylko twoje auto.Tylko po co mu wallbox jak będzie ładował z taką niską mocą? Chyba że dla wygody, to Ok.
Ja dokładnie tak chcę i o to proszę! Nie będę montował EVSE na nieswoim miejscu parkingowymMowicie /wnioskujecie o "ladowarkach" evse i wallboxach itp..
Proście o gniazdo opomiarowane 3 fazy o np zabezpeczeniu 32A lub 16A do podłączenia samochodu elektrycznego