Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

krzyss

Pionier e-mobilności
Pytanie o Gen 3 Tesli
Czy sie grzeje na stykach, bo pewien instalator tak twierdzi ?
Nazywa to evsem......... ?
TO pytanie/stwierdzenie pochodzi od...... . (kładą kabelki u syna)
Czy to prawda?
U mnie tam sie nic nie grzalo.. napewno dobrze podlaczyli ?

ducarider

Posiadacz elektryka
W zeszłym tygodniu przyszedł do mnie Juice Booster III Air. Muszę przyznać, że robi wrażenie premium :) Nie ładuje jeszcze bo nie mam auta. Bardzo porządnie wykonany. Będę jeździł z nim bo mam dwa domy i w domach siła. Jak odbiorę auto i podłączę to napiszę co i jak.

tomA

Posiadacz elektryka
W zeszłym tygodniu przyszedł do mnie Juice Booster III Air. Muszę przyznać, że robi wrażenie premium :) Nie ładuje jeszcze bo nie mam auta. Bardzo porządnie wykonany. Będę jeździł z nim bo mam dwa domy i w domach siła. Jak odbiorę auto i podłączę to napiszę co i jak.
Masz może jakieś miejsce/strona gdzie jakaś super promka na juice boostera?

o_0

Zadomawiam się
Hej. Temat dla mnie nowy i potrzebuje waszej opinii.
Mam w garażu Red 400V/16A i waham się między WC Tesli, a jakimś przenośnym ustrojstwem. Czy jest jakaś poważna różnica między np. tymi opcjami? Poza tym, że WC jest nieprzenośne, a Juice booster droższy... Garaż jest pod ziemią, więc kontrola z apki, wifi itp mnie nie interesują - ma się ładować z min. mocą 6kW i być bezpieczne.
  1. ZENCAR, 400€
  2. Juice booster 2, +2 wtyczki na 400V i 230V, 750€
  3. KHONOS, 440€
  4. Tesla WC, 500€+montaż
  5. Tesla Corded Mobile Connector, 725€

Dzięki!

Last edited:

ducarider

Posiadacz elektryka
To bierz 2. Mnie zachęciła lekkość. Ładuje się w domu i w firmie. Wyjazdy służbowe. Czyli bardziej mobilnie ja traktować będę. Jak odbiorę auto oczywiście

daniel

Señor Meme Officer
Hej. Temat dla mnie nowy i potrzebuje waszej opinii.
Mam w garażu Red 400V/16A i waham się między WC Tesli, a jakimś przenośnym ustrojstwem. Czy jest jakaś poważna różnica między np. tymi opcjami? Poza tym, że WC jest nieprzenośne, a Juice booster droższy... Garaż jest pod ziemią, więc kontrola z apki, wifi itp mnie nie interesują - ma się ładować z min. mocą 6kW i być bezpieczne.
  1. ZENCAR, 400€
  2. Juice booster 2, +2 wtyczki na 400V i 230V, 750€
  3. KHONOS, 440€
  4. Tesla WC, 500€+montaż
  5. Tesla Corded Mobile Connector, 725€

Dzięki!
Wypowiedź w dyskusji pt. 'Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?' https://forum.elektrowoz.pl/threads/jakie-evse-wallbox-dla-tm3.109/post-72310

Miałem podobną zagwozdkę tylko, że poza miejscem zamieszkania. Ostatecznie kupiłem Zencar z uchwytami do mocowania na ścianie.
Przyjemnej lektury. 😎

ELuk

Pionier e-mobilności
Ta kwestia ceny za dokupowane evse jest względna i trochę akademicka.
Generalnie z autem dostaje się minimum dające możliwość ładowania.
Jak chcecie coś dokupić, to po to, żeby sobie podnieść komfort.
Czy zastanawiacie się czy warto dokupić grzane/wentylowane fotele, albo lepsze reflektory czy systemy wspomagania jazdy? Czy to jest ekonomicznie uzasadnione?
Nie, po prostu kupujecie bo to wygodne, fajne, komfortowe itd.
W kwestii komfortu ładowania podejście powinno być podobne. No i można też uwzględnić estetykę evse, jak ktoś jest estetą i jest gotów za to płacić. 👍😎