Jakie powinny być media?

Michal

Moderator
TV6 to nie telewizja publiczna pisu
A to nie jest jakiś Polsat, a Polsat to w sumie nie gada tego samego co TVP? Nie mam TV ale tak mi się wydaje po pobytach gdzie są tv...
Oni chyba niezłą kasę trzepią na rządowych reklamach itp. no i jak TVN by wyleciał to też wygrają...
Dla mnie Polsat to takie przefarbowane TVP dla tych, co chcą udawać, że czerpią informacje z różnych źródeł.

p0li

Pionier e-mobilności
Tak, + wszystko w domu na prąd, pompa ciepła, dom coś z 200m2, nie wiem dokładnie, nigdy nie mierzyłem :)
no to kontynuujac watek poboczny - za takie zuzycie tu gdzie mieszkam zaplacilbym 777€ - czyli jakies 3500zl

JareG

Pionier e-mobilności
A to nie jest jakiś Polsat, a Polsat to w sumie nie gada tego samego co TVP? Nie mam TV ale tak mi się wydaje po pobytach gdzie są tv...
I tak dokładnie jest
Oni chyba niezłą kasę trzepią na rządowych reklamach itp. no i jak TVN by wyleciał to też wygrają...
Dla mnie Polsat to takie przefarbowane TVP dla tych, co chcą udawać, że czerpią informacje z różnych źródeł.
Solorz za dużo może stracić, więc woli nie fikać 🤬

BTW: TV, radyja (w aucie także) nie używam od ponad 20 lat - polecam każdemu.

Pozdrawiam

ELuk

Pionier e-mobilności
Polsat generalnie zawsze gra z władzą, za kaczora jest z kaczorem, za Donalda był z Donaldem.
Tak jak pisałem biznes to biznes…
A przypuszczam, że jakby Discovery dostało grubą kasę to i w TVN by leciało 😉 ***** *****

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Podatek od smrodzenia który trafia do wspólnego wora i idzie później na:
  • TVP - smog powoduje spadek inteligencji, więc idealnie, bo powiększa target
  • 500+ - jak się zabija ludzi smogiem, to trzeba dać na rodzenie nowych, choć coś nie chcą się rodzić ale kto by tam liczył...
  • cieplej się przecież robi, to mniej trzeba będzie grzać - win, win, win - każdy wygrywa. Ale uwaga to nie globalne ocieplenie, tylko po prostu robi się cieplej, nie wiadomo dlaczego...
  • ... aj nie chce mi się pisać nawet, bo naprawdę ręce opadają jak to nisko upada
Zapomniałeś o jedynej słusznej Polskiej rozgłośni toruńskiej

Norbert

Posiadacz elektryka
A wracając do mediów wszelakich, które mają moc opiniotwórczą, to za takie 'pierdolety' jak przykładowa żarówka (niby pisze, że 60% ale wygląda na minimum 80...) albo reklamy ładu z tym kto ile zyska (takie w radio leciały) bez dodawania informacji komu ile zabiorą aby te osoby miały więcej lub które wydatki publiczne obetną albo też na ile się zadłużą, uważam, że powinno się karać jedynie przez rozstrzelanie, pomysłodawców, zleceniodawców oraz prezesa mediów, które te bzdury puszczają w świat. Dlaczego? Dlatego, że jest to zwykła, bardzo szkodliwa, propaganda. Prawie na równi stawiam opowiadanie o tym jaką to mamy tanią benzynę w wporównaniu do np. DE, z przeliczeniem z € na PLN, bez podania ile średnio taki niemiec za swoją wypłatę może kupić litrów... Niby nie ma tu kłamstwa, ale nie każdy obywatel potrafi sobie pewne rzeczy uświadomić. Ostatecznie jeśli rozstrzelanie to zbyt surowa kara, to pozbawiałbym te osoby całych majątków jedno pokolenie w tył i jedno do przodu ...

JareG

Pionier e-mobilności
(...) Ostatecznie jeśli rozstrzelanie to zbyt surowa kara, to pozbawiałbym te osoby całych majątków jedno pokolenie w tył i jedno do przodu ...
Jak dla mnie to żadna surowość - pyk i ni ma pacjenta. Pacjent ma przechlapane, fakt - ale może i tak większość życia już przebalował i właściwie niewiele już straci..? A rodzina zostanie na swoim.. więc konfiskata zabolałaby bardziej, i byłaby lepszym straszakiem.

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
Nawet za Komuny nie bylo takiej rozpierduchy w każdej dziedzinie. Była bieda, zamordyzm większy ( nam na razie podprogowo rośnie), ale wszystko bylo poukładane.
Tu wróg, tam swój. Teraz?
Od Macirewicza, przez Kaczora do jakiegos tam Kowalskiego, mam wrażenie jakbym w ich postaciach widział agentow obcego państwa.
Tak rozwalać struktury w miare stabilne nawet jak niedoskonale ale pewne i bezpieczne, tylko w celu ich rozwalenia i bycia u władzy. Robienie tego kosztem obywateli, ich bezpieczeństa, osłabienie Państwa, może to robić tylko Agent. Lub idiota.
A to wszystko w okresie syfu globalnego.
To wygląda na wykorzystywanie tego stanu i specjqlne jego pogłębianie. Lud zajmie się walką o przetrwanie. Cesarz rzuci w tłum kolejne Talary i te 25% ciemniaków zakrzyknie Ave...

Last edited: