Jazdy testowe - użyczenie auta - baza dilerów

ElementBN

Zadomawiam się
Dzień dobry,

postanowiłem utworzyć taki wątek, bo obecnie szukam nowego samochodu i męczę się z dilerami, którzy nie chcą lub nie mogą użyczyć samochodu na np. dzień lub weekend w celu lepszego przetestowania auta. Była by to swojego rodzaju baza dilerów, którzy z użyczeniem nie mają problemów. Po co pożyczać samochód - np. by przetestować światła nocą, sprawdzić faktyczną pakowność bagażnika na swoim zestawie walizek, przejechać się po autostradzie z asystentami, sprawdzić spalanie ect.

Proszę wpisywać miasto, jaki samochód testowaliście i ewentualnie na ile. Zacznę od siebie.

Volvo EC40 i XC60 T8 plugin - każdy jeden dzień - limit 150km
Nobile Cars – dealer i serwis Volvo Płowiecka
Płowiecka 62
04-501 Warszawa
Bez żadnego problemu.

Lexus NX plugin - jeden dzień - limit 100km
Lexus Warszawa Radość
ul. Patriotów 271A
04-767 Warszawa
Wykupiłem opcjonalne ubezpieczenie 100zł/dzień

Volkswagen ID.5 i ID.7 - każdy na jeden dzień - limit 150km
Volkswagen Cichy-Zasada Warszawa
ul. Grochowska 163
04-111 Warszawa
Bez żadnego problemu - tylko przy ID.7 dostałem prawie z pustą baterią - ale przetestowałem dzięki temu ładowanie więc w sumie plus.

Na tapecie mam Kia EV6 (2 dilerów odmówiło), Hyundaia Ionic5 (jeden diler odmówił) oraz Nową Tesle Y (diler odmówił ze względu na małą ilość samochodów).

tlisek

Tomek
Kia Niro EV / EV3 - oba na weekend z limitem jakoś 100-150km dziennie już nie pamiętam
Kia Wadowscy
ul. Myślenicka 7
32-031 Gaj k. Krakowa

VW ID4 - podobnie na weekend z limitem km
Volkswagen Auto Group Luzar Wieliczka
Krakowska 33
32-020 Wieliczka

Skoda Elroq - byłem umówiony na użyczenie na weekend, ale rejestracja testówki się przedłużała i ostatecznie zamówiłem u nich bez użyczenia (po jeździe próbnej którą udało się gdzieś indziej ogarnąć)
Zakopiańska (Kraków) – InterAuto Autoryzowany Salon i Serwis
ul. Zakopiańska 94,
30-435 Kraków

W tamtym roku byłem też wstępnie umówiony telefonicznie na użyczenie BYD Seal U w salonie Krotoski w Warszawie (lub w Katowicach) ale ostatecznie (z mojej winy) nie wziąłęm. Tutaj bez limitu km

Last edited:

Nikodem

Zadomawiam się
W-wa - Kia - popołudnie, do ranka kolejnego dnia.
Mercedes - W-wa Wawer - tak samo - EQE, EQS
Tesla Ząbki - ten sam scenariusz
VW i Audi - tylko jazda z kimś, niby można by było umawiać ale pitolenia sporo i odechciało mi się.