S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Ja też trzymam rezerwacje, przydałby sie jakiś konkretny test u naszego europejskiego Azjaty :)
Cały czas myśle czy warto dopłacać te 40tys do Tesli.
oj tak, przydałby się.
pewnie nie warto.
rozważając trzeba przede wszystkim myśleć, że to są zwyczajne elektrośmieci. nagroda (w postaci dobrego humoru ) po zakupie trwa krótko ;)
serwis jeepa mam na miejscu a do Tesli bym musiał pociągiem wysyłać :) zresztą nie wypowiadam się bo nieraz kupiłem impulsywnie i wiem, że wszystko jest możliwe ;)

Kuba K.

Posiadacz elektryka
oj tak, przydałby się.
pewnie nie warto.
rozważając trzeba przede wszystkim myśleć, że to są zwyczajne elektrośmieci. nagroda (w postaci dobrego humoru ) po zakupie trwa krótko ;)
serwis jeepa mam na miejscu a do Tesli bym musiał pociągiem wysyłać :) zresztą nie wypowiadam się bo nieraz kupiłem impulsywnie i wiem, że wszystko jest możliwe ;)
Jak myślisz ze każdy serwis Jeepa ogranie EV to możesz się srogo zawieść. Szczególnie ze to ich pierwsze EV.

S

Gość
Jak myślisz ze każdy serwis Jeepa ogranie EV to możesz się srogo zawieść. Szczególnie ze to ich pierwsze EV.
na szczęście u mnie na wsi jest w jednym miejscu serwis kilku marek m.in Kia, Fiat, Hyundai więc jak e-Niro ogarniają to i Jeepa ogarną. To nie tesla albo inny DS.

ELuk

Pionier e-mobilności
W przypadku Tesli to paradoksalnie, ale problemu serwisu nie ma.
Ja mam auto kupione prawie 2 lata temu, 40k km przebiegu i nie miałem potrzeby odwiedzenia serwisu.
Chyba że trafi Ci się pechowy egzemplarz, albo wypadek, czego nie życzę. Ale to jednak sporadyczne przypadki.
Serwisy ICE uczą się dopiero EV, no i technologia w tradycyjnych markach jest jeszcze na wczesnym etapie, co rodzi problemy.
Ja Ciebie do Tesli nie namawiam tylko ostrzegam, że kupno EV u dealera „za rogiem” nie gwarantuje braku problemów. 👍

Cav

Pionier e-mobilności
na szczęście u mnie na wsi jest w jednym miejscu serwis kilku marek m.in Kia, Fiat, Hyundai więc jak e-Niro ogarniają to i Jeepa ogarną.
A jesteś pewien, że to ten sam fizycznie serwis?
Bo u mnie jest tak samo, ale każda marka ma inny (oddzielny) serwis, inne miejsce (w sensie hala), ludzie itd

S

Gość
W przypadku Tesli to paradoksalnie, ale problemu serwisu nie ma.
Ja mam auto kupione prawie 2 lata temu, 40k km przebiegu i nie miałem potrzeby odwiedzenia serwisu.
Chyba że trafi Ci się pechowy egzemplarz, albo wypadek, czego nie życzę. Ale to jednak sporadyczne przypadki.
Serwisy ICE uczą się dopiero EV, no i technologia w tradycyjnych markach jest jeszcze na wczesnym etapie, co rodzi problemy.
Ja Ciebie do Tesli nie namawiam tylko ostrzegam, że kupno EV u dealera „za rogiem” nie gwarantuje braku problemów. 👍
może tak być, Tesla to rozsądny wybór. mam blisko do Berlina ale z tego co wiem to polityka Tesli jest taka, że trzeba jechać na serwis do Wawy. nie rozumiem tego.

S

Gość
A jesteś pewien, że to ten sam fizycznie serwis?
Bo u mnie jest tak samo, ale każda marka ma inny (oddzielny) serwis, inne miejsce (w sensie hala), ludzie itd
z tego co słyszałem w serwisie, Stellantis ma teraz wizję hubów swoich marek. u mnie salon i serwis Citroena znika jako osobny i będzie razem z Fiatem, Jeepem, Alfą, i jeszcze coś. serwis jeden. obecny właściciel Citroena przekształca się na Ssang Yonga

cooler

Pionier e-mobilności
może tak być, Tesla to rozsądny wybór. mam blisko do Berlina ale z tego co wiem to polityka Tesli jest taka, że trzeba jechać na serwis do Wawy. nie rozumiem tego.
Nie, wybierasz w apce gdzie chcesz być obsłużony. No i nie zapominaj o serwisie mobilnym, to Tesla przyjeżdża do Ciebie aby wymienić co trzeba (gdy udało im się zdalnie ustalić co analizując logi) lub zdiagnozować problem gdy jest to problem fizyczny.
Mam dość problematyczny i awaryjny egzemplarz ale serwis mobilny wiele rekompensuje.

cooler

Pionier e-mobilności
czy to jest związane z napędem na obie osie?
Raczej tak, bo wtedy jeszcze LR robili we Freemont, a tam były najgorzej wykonane. RWD były od dawna z ChRL. Teraz podobno się to zmienia.
Ale generalnie odpowiedź była do Twojego komentarza że serwis Tesli daleko - więc co z tego jak przyjadą.