JuicePass - wątek

Cav

Pionier e-mobilności
Sprawdziłem obie aplikacje bez abo.
KIA Charge więcej lokalizacji tam gdzie mnie interesuje od kilkunastu do kilkudziesięciu groszy taniej.
Podasz jakieś przykłady konkretne (z mapy albo plugshare)?
Porównam to sobie z KC i GW, bo też CRO mam w planach na lato.....

Arrczi

Fachowiec
Podasz jakieś przykłady konkretne (z mapy albo plugshare)?
Porównam to sobie z KC i GW, bo też CRO mam w planach na lato.....
Tak na szybko tam gdzie mnie interesuje.
150kW - 0.49€ start raz i 0.39 kWh, po 119 minutach 11.4€ za minutę!
Obok GW 22 kW - 3.15 zł za kWh.
Z sercem kia, a GW po lewej przy torach.

Attachments

• Screenshot_20230607_120915_GreenWay.jpg
    Screenshot_20230607_120915_GreenWay.jpg
    514,5 KB · Liczba wyświetleń: 8
  • Screenshot_20230607_121039_Kia Charge.jpg
    Screenshot_20230607_121039_Kia Charge.jpg
    541,6 KB · Liczba wyświetleń: 8
  • Screenshot_20230607_121141_Kia Charge.jpg
    Screenshot_20230607_121141_Kia Charge.jpg
    965,9 KB · Liczba wyświetleń: 7

Arrczi

Fachowiec
Dodam jeszcze, że GW słabo w tej lokalizacji.
Tak więc ja nie skreślam KIA.

Attachments

• Screenshot_20230607_121835_GreenWay.jpg
    Screenshot_20230607_121835_GreenWay.jpg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 3

abes99

Posiadacz elektryka
@Arrczi Ja bym celował w EnelX (ewentualnie 2-3x konta na różnych fonach) + GW średni abo w razie "W" (kod -10% z EV Klubu nie działa w roamingu). EnelX z apki działał mi poprawnie pod warunkiem, że wybierałem odpowiednią ładowarkę z apki, uruchamiałem ładowanie i dopiero podpinałem kabel. Karta w telefonie nie działała.
W razie ostrego przypału zawsze można pod ładowarką odpalić ich konkretną apkę czy stronę i naładować tyle, żeby dojechać do obsługiwanej w roamingu ładowarki.
Chyba żadną inną kartą ciężko będzie uzyskać 1,39zł/kWh DC, nawet na AC bym nie patrzył przy tej stawce...

Cav

Pionier e-mobilności
@Arrczi Ja bym celował w EnelX (ewentualnie 2-3x konta na różnych fonach) + GW średni abo w razie "W". EnelX z apki działał mi poprawnie pod warunkiem, że wybierałem odpowiednią ładowarkę z apki, uruchamiałem ładowanie i dopiero podpisałem kabel. Karta w telefonie nie działała.
Nie pisz koledze o EnelX, bo już w lipcu nie skorzysta zapewne.....
Wiadomo, że lepszej oferty na długi wyjazd nie będzie.
W razie ostrego przypał zawsze można pod ładowarką odpalić ich konkretną apkę czy stronę i naładować tyle, żeby dojechać do obsługiwanej w roamingu ładowarki.
Chyba żadną inną kartą ciężko będzie uzyskać 1,39zł/kWh DC, nawet na AC bym nie patrzył przy tej stawce...
Ale jak ma w KC 0,39 Eur BEZ abonamentu, to gra i tak warta świeczki.
Nawet jak doliczysz 0,49 Eur zł za sesję.

Minus taki, ze trzeba by sprawdzać każdą ładowarkę i jej cenę. :-(

Last edited:

Arrczi

Fachowiec
@Arrczi Ja bym celował w EnelX (ewentualnie 2-3x konta na różnych fonach) + GW średni abo w razie "W" (kod -10% z EV Klubu nie działa w roamingu). EnelX z apki działał mi poprawnie pod warunkiem, że wybierałem odpowiednią ładowarkę z apki, uruchamiałem ładowanie i dopiero podpisałem kabel. Karta w telefonie nie działała.
W razie ostrego przypał zawsze można pod ładowarką odpalić ich konkretną apkę czy stronę i naładować tyle, żeby dojechać do obsługiwanej w roamingu ładowarki.
Enel trzymam na wyjazd :)
Awaryjnie KIA, GW i apki przy ładowarkach.

Arrczi

Fachowiec
Nie pisz mu o EnelX, bo już w lipcu nie skorzysta zapewne.....
Wiadomo, że lepszej oferty na długi wyjazd nie będzie.

Ale jak ma 0,39 Eur BEZ abonamentu, to gra i tak warta świeczki.
Nawet jak doliczysz 0,49 Eur zł za sesję.
Enel mam założony i pakiety wyświetla. Pakiet 99€ mogę odpalić w każdej chwili :)
Edit: mam nadzieję, że zostawisz trochę kWh przeznaczone w Enel X na na Wschodnią Europę :)
To jest żałosne, żeby tak dzielili. Podobno to jedna wspólnota.

Last edited: