JuicePass - wątek

dawidgora

Posiadacz elektryka
Czy podsumowałby ktoś informacje o JuicePass? Wiem, że temat był poruszany kilka razy na forum, ale w wielu wątkach i ciężko znaleźć te informacje komuś kto rozważa założenie konta i wykup abonamentu (tak jak mi), a jest zielony w temacie tej apki. Chętnie podejmę się również aktualizacji tego posta o informację, którymi się podzielić, tak żeby jeszcze prościej było do nich dotrzeć.

Pytania pomocnicze:​

• jak to wychodzi cenowo?
  • jakie jest zobowiązanie?
  • jakie stacje ładowania obsługuje w Polsce?
  • jakie stacje ładowania obsługuje za granicą?
  • ograniczenia
  • plusy
  • minusy
  • znane problemy

Podsumowanie JuicePass (work in progress)

• Obecnie JuicePass nie oferuje pakietów kWh

Pomoc w przygotowaniu podsumowania:​

Last edited:

nabrU

Moderator
A jest w ogóle o co pytać? Przecież 'hossa' z JuicePass już się skończyła bo nie ma pakietów do kupienia

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Basic to jedyny dostępny plan.
Ta cena to na słupkach AC Enel-X we Włoszech, chyba nawet nie dotyczy gniazda AC ładowarki DC/AC
Wszystko trzeba sprawdzać dla konkretnej lokalizacji

KKL

Posiadacz elektryka
A jest w ogóle o co pytać? Przecież 'hossa' z JuicePass już się skończyła bo nie ma pakietów do kupienia
Jak ktoś ma aktywowanego, to nadal działa.. np u mnie.

Co do pytań z wątku, to za dużo by pisać. Generalnie działa na nim Greenway w Polsce i to już jest dużo..plus Ionity. Zagranicą jest taka duża ilość ładowarek dostępna, że ciężko wymienić.

Co do kosztów to też prosto - 31 lub 36 centów za kWh, w zależności od aktywowanego pakietu.

Czy działa zawsze? Mnie jeszcze nie zawiódł ani razu, działał mi zawsze na Greenwayu i Ionity. @krzyss pisał, że mial problem na Greenwayu, więc jak widać, czasem może być problematycznie. Przypuszczam, że z kartą RFID by ruszyły (ale ta kosztuje 16 euro i mi osobiście szkoda kasy).

Można wygenerować cyfrowa kartę RFID na telefonie z Androidem i używać na ładowarkach, ale nie wiem czemu, u mnie to nie działa :). Próbowałem ponownie w ostatnią niedzielę na Ionity - błąd płatności .

domingo

Fachowiec
Wątek którego potrzebowałem! Dziękuję.

Czy to normalne, że pokazuje mi ładowanie AC na Greenway za 0,00EUR/kWh?
To jest tylko do pierwszego ładowania/aktywacji? Błąd? Coś dostałem?

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Wątek którego potrzebowałem! Dziękuję.

Czy to normalne, że pokazuje mi ładowanie AC na Greenway za 0,00EUR/kWh?
To jest tylko do pierwszego ładowania/aktywacji? Błąd? Coś dostałem?
Normalne, kiedy masz nie skonfigurowane konto.
Dodaj metodę płatnosci i zobaczysz 3,39 zł/kWh
:cool:

krzyss

Pionier e-mobilności
Jak ktoś ma aktywowanego, to nadal działa.. np u mnie.

Co do pytań z wątku, to za dużo by pisać. Generalnie działa na nim Greenway w Polsce i to już jest dużo..plus Ionity. Zagranicą jest taka duża ilość ładowarek dostępna, że ciężko wymienić.

Co do kosztów to też prosto - 31 lub 36 centów za kWh, w zależności od aktywowanego pakietu.

Czy działa zawsze? Mnie jeszcze nie zawiódł ani razu, działał mi zawsze na Greenwayu i Ionity. @krzyss pisał, że mial problem na Greenwayu, więc jak widać, czasem może być problematycznie. Przypuszczam, że z kartą RFID by ruszyły (ale ta kosztuje 16 euro i mi osobiście szkoda kasy).

Można wygenerować cyfrowa kartę RFID na telefonie z Androidem i używać na ładowarkach, ale nie wiem czemu, u mnie to nie działa :). Próbowałem ponownie w ostatnią niedzielę na Ionity - błąd płatności .
Mam problem na GW bo czesto nie umiem rozszyfrowac tej ich numeracji na stacji, ale jakos sobie radze :)
Dodatkowo tam trzeba uruchomic z apki, poczekac az na wyswietlaczu GW pojawi sie autoryzacja, i dopiero rozpoczac ladowanie, a ja wczesniej odrazu pazerny podłączałem :) ale juz raz skutecznie ładowałem na GW więc jest gites.