JuicePass - wątek

vwir

Pionier e-mobilności
Jest tylko jeden głupi problem, którego nie potrafię obejść. On najwyraźniej nadal widzi mnie jako Rumunia i tam chce wysłać kartę. W sensie moja ulica, numer domu, ale kraj Rumunia. Gdy klikam żeby adres wysyłki był inny niż adres zamieszkania to mogę poprawnie wybrać kraj, wpisuję wszystko ale nie przyjmuje mi kodu pocztowego :/

vwir

Pionier e-mobilności
Dobra, udało się. Trzeba wybrać to co sugeruje aplikacja i nie dotykac pola z kodem pocztowym (mimo, iż nie jest prawidłowy). Zobaczymy, czy poczta da radę i przyśle kartę mimo nieprawidowego kodu pocztowego.

Jusand

Posiadacz elektryka
A ten kraj to przy rejestracji trzeba wybrać? Bo jak zmieniam adres zamieszkania na Rumunię, to mi się nie wyświetlają opcje abonamentowe.

vwir

Pionier e-mobilności
W ogóle to śmieszna jest ta kombinacja. W momencie pierwszego odpalenia aplikacji zabraniasz dostępu aplikacji do GPS-a. Wybierasz, że jesteś we Włoszech. Jeśli wybierzesz Rumunię to nie zadziała. Jeśli wybrałeś źle to przeinstaluj aplikację - znowu będziesz mógł wybrać.

Potem w czasie rejestracji wybierasz Rumunię. Ja wybrałem identyfikację po NIP. Wpisałem akurat mój NIP-UE (bo mam), ale w zasadzie dowolny ciąg składający się z dwóch liter (PL) i potem ciągu cyfr przechodził. Sprawdzałem. No i masz dostęp do abonamentów. Teraz możesz wejść w swoje dane osobowe i wypełnić już prawdziwymi danymi, z Polski. Nadal pozostaną dostępne abonamenty.
Ważne: nie dawaj dostępu do GPS-a, bo anbonamenty znikną.

STMS

Pionier e-mobilności
W ogóle to śmieszna jest ta kombinacja. W momencie pierwszego odpalenia aplikacji zabraniasz dostępu aplikacji do GPS-a. Wybierasz, że jesteś we Włoszech. Jeśli wybierzesz Rumunię to nie zadziała. Jeśli wybrałeś źle to przeinstaluj aplikację - znowu będziesz mógł wybrać.

Potem w czasie rejestracji wybierasz Rumunię. Ja wybrałem identyfikację po NIP. Wpisałem akurat mój NIP-UE (bo mam), ale w zasadzie dowolny ciąg składający się z dwóch liter (PL) i potem ciągu cyfr przechodził. Sprawdzałem. No i masz dostęp do abonamentów. Teraz możesz wejść w swoje dane osobowe i wypełnić już prawdziwymi danymi, z Polski. Nadal pozostaną dostępne abonamenty.
Ważne: nie dawaj dostępu do GPS-a, bo anbonamenty znikną.
zrobiłem wg instrukcji i działa - mogłem wykupić abonament za 99 euro - 320 kWh :)

podałem polski NIP - zobaczymy czy przyjdzie faktura

jedno co mnie martwi to pokazuje, że abonament aktywny ale nie pobrało 99 euro z karty ...

STMS

Pionier e-mobilności
pobrało 101 euro - mam pakiet przyznany - w tym tygodniu będę testował

wychodzi 470 zł za ponad 1 500 km po europie - opłaca się ... oj bardzo opłaca się :)

STMS

Pionier e-mobilności
jeszcze jedno mnie martwi - po 320 kWh z tego co wyczytałem wchodzi się na normalne opłaty ... a te są niekorzystne

cóż trzeba będzie się pilnować