Juniper AWD vs RWD - jakie w końcu są różnice?

margielm

Zadomawiam się
Jak to jest w końcu jest z różnicamy między AWD i RWD? na początku, zanim RWD było w ogole dostępne, na stronie tesli była informacja, że AWD ma więcej głośników i "wykończenie premium".
Teraz gdy wersję RWD w stanach Tesla wprost zakomunikowała, że jedyna różnica między wersjami to dodatkowy motor. Czy ta informacja jest tylko w stosunku do samochodów produkowanych w USA czy na całym świecie? nic takiego nie słyszałem, ale ze strony tesli zniknęły wszystkie informacje o różnicach w wyposażeniu :/ ktoś coś wie?

kubit

Entuzjasta
Na stronie PL nic nie poznikało. Dalej jest pokazana różnica. Audio jest gorsze + wykończenie drzwi jest inne. Zapewne wersje z USA nie mają różnicy. Samochody z Berlina niestety ale różną się od siebie. Między innymi dlatego też wybrałem dla siebie wersję LR AWD zamiast LR RWD2025-06-03 15_04_55-Window.png

rompik

Nowy na Forum
Material na drzwiach na pewno jest inny. Dla mnie to nie robi zupelnie roznicy,
Audio w RWD (ogladalem samochod w salomie) brzmialo dosc plasko.

Ostatecznie wybralem AWD tylko ze wzgledu na audio - ale po odbiorze jakos nie jestem przekonany ze AWD brzmi jakos lepiej niz RWD. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia ale audio 7.1 z Hyundai Kona ma duzo "glebszy" dzwiek (tylko ze basy za bardzo dudnia jak sie z tylu siedzi).

Generalnie oba modele sa praktycznie identyczne jesci nie zalezy ci na drugim silniku.

margielm

Zadomawiam się
Na stronie PL nic nie poznikało. Dalej jest pokazana różnica. Audio jest gorsze + wykończenie drzwi jest inne. Zapewne wersje z USA nie mają różnicy. Samochody z Berlina niestety ale różną się od siebie. Między innymi dlatego też wybrałem dla siebie wersję LR AWD zamiast LR RWD
Kurcze.. a gdzie jest ta informacja? jakoś nie mogę tego znaleźć.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Audio jest lepsze. Mam obydwie wersje więc mam porównanie. :)