Dodatkowe wyciszenie Tesla 3 Highland RWD

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Ja to myślałem, że to się robi dla lepszego audio, by wyeliminować drgania blach. Ale żeby czymś takim wygłuszać hałasy z zewnątrz? Dziwne.
Moim zdaniem robi się to żeby sprzedać klientowi więcej towaru/uzasadnić wysoką cenę usługi. Naklejenie kilku kawałków na duże połacie blachy robi ten sam efekt. No ale być może moje ucho nie jest w stanie wychwycić tych subtelnych różnic jak mój znajomy który robi CA i "słyszy" różnicę między różnymi kablami cyfrowymi...

cooler

Pionier e-mobilności
Wczoraj zastosowałem to co na grafice, ale bez dachu i tylnego bagażnika. Istotnie ciszej. Mniej szumu. Teraz bardziej słychać opony.View attachment 28711
Zacny zestaw - ale ja bym ten dach też zrobił - jeżdżąc HL słyszałem dużo szumów właśnie od dachu, szczególnie przy bocznym wietrze.
Wrzuć linka do oferty jeśli jeszcze nie wrzuciłeś, może się komuś przyda.

Eljal

Fachowiec
Zacny zestaw - ale ja bym ten dach też zrobił - jeżdżąc HL słyszałem dużo szumów właśnie od dachu, szczególnie przy bocznym wietrze.
Wrzuć linka do oferty jeśli jeszcze nie wrzuciłeś, może się komuś przyda.
Czy warto wyciszać maskę frunka?

cooler

Pionier e-mobilności
Czy warto wyciszać maskę frunka?
Chyba że jest słabo spasowana i masz gdzieś gwizdy od szpar. Jeżeli nie to do środka stamtąd na moje ucho nic nie dociera.