umcus
Pionier e-mobilności
Ja to myślałem, że to się robi dla lepszego audio, by wyeliminować drgania blach. Ale żeby czymś takim wygłuszać hałasy z zewnątrz? Dziwne.Zawsze mnie dziwiło wyklejanie każdego cm2 tym dziadostwem...
Ja to myślałem, że to się robi dla lepszego audio, by wyeliminować drgania blach. Ale żeby czymś takim wygłuszać hałasy z zewnątrz? Dziwne.Zawsze mnie dziwiło wyklejanie każdego cm2 tym dziadostwem...
Moim zdaniem robi się to żeby sprzedać klientowi więcej towaru/uzasadnić wysoką cenę usługi. Naklejenie kilku kawałków na duże połacie blachy robi ten sam efekt. No ale być może moje ucho nie jest w stanie wychwycić tych subtelnych różnic jak mój znajomy który robi CA i "słyszy" różnicę między różnymi kablami cyfrowymi...Ja to myślałem, że to się robi dla lepszego audio, by wyeliminować drgania blach. Ale żeby czymś takim wygłuszać hałasy z zewnątrz? Dziwne.
Zacny zestaw - ale ja bym ten dach też zrobił - jeżdżąc HL słyszałem dużo szumów właśnie od dachu, szczególnie przy bocznym wietrze.Wczoraj zastosowałem to co na grafice, ale bez dachu i tylnego bagażnika. Istotnie ciszej. Mniej szumu. Teraz bardziej słychać opony.View attachment 28711
Czy warto wyciszać maskę frunka?Zacny zestaw - ale ja bym ten dach też zrobił - jeżdżąc HL słyszałem dużo szumów właśnie od dachu, szczególnie przy bocznym wietrze.
Wrzuć linka do oferty jeśli jeszcze nie wrzuciłeś, może się komuś przyda.
Chyba że jest słabo spasowana i masz gdzieś gwizdy od szpar. Jeżeli nie to do środka stamtąd na moje ucho nic nie dociera.Czy warto wyciszać maskę frunka?