Juniper - czy warto czekać?

Michal

Moderator
jeździłem sporo w KJS i w wyścigach za młodu, naprawdę umiem usiąść, spokojnie 😅.
Po prostu TM3 sprawia mi wrażenie ciasnoty. Miałem kiedyś BMW E90 i tam było podobnie, choć najbardziej przeszkadza mi w TM3 ta wysoka w moim mniemaniu podłoga.
Tak jak mówiłem, Y is the way to go 😁
Wysoka podłoga ok - pełna zgoda, ale:
mam 184cm wzrostu, a za sobą żeby usiąść to musialem trzymac fotel miedzy kolanami niemalże
, to chyba przesada. Jeszcze raz - ja mam 199 cm i nie trzymam fotela między kolanami. Jedyna opcją na taką sytuację jest po prostu nieprawidłowa pozycja za kierownicą albo ręce jak szympans, a sam mam długie w stosunku do ciała, więc też miałbym ten problem, a nie mam :)

Teslarz

Zadomawiam się
Koledzy a jakie macie zdanie na temat Santander Multirent? (właśnie ten leasingodawca udziela leasingu na stary model Y).

Opinie w internecie mają gorsze niż tragiczne.

cwireq

Posiadacz elektryka
Koledzy a jakie macie zdanie na temat Santander Multirent? (właśnie ten leasingodawca udziela leasingu na stary model Y).

Aby załapać się na kozackie oprocentowanie to zostaje tylko SCM. Generalnie dramatu nie ma w miarę bezobsługowe, ale to chyba zależy na kogo się trafi. Pan Grzegorz z scm odpisuje mi na maile w ciągu 15min, a lubię dopytywać jak wygląda sprawa dotacji.

Jusand

Posiadacz elektryka

Ja mam u nich 4 leasing, płacę na czas, nie mam problemów. Generalnie prawie wszystko da się załatwić online, dodzwonić też się można i porozmawiać.

krzyss

Pionier e-mobilności

Ogolnie to zly leasing, ale jak placisz, nie masz szkod, mandatow, nie zmieniasz nic w leasingu czy nie robisz cesji to spoko jest :)
No i z tym oprocentowaniem to sa nie do pobicia.

KrzysztofFly

Moderator

Ja mam u nich Y, od lutego 2023 i nie mogę narzekać.

Teslarz

Zadomawiam się
Kurde, policzyłem i na Modelu Y Performance z tym leasingiem "oszczędzam" ok 45 000 zł netto.... Boję się tylko że nowy model będzie dużo lepszy, będzie mieć lepszy zasięg a obecny model stanie się starym gruchotem za którego nikt nie bedzie chciał zapłacić....

Ktoś się orientuję do kiedy musiałbym zamówić auto żeby załapać się jeszcze na ten leasing? Na stronie Tesli jest napisane że auto musi być wydane do 31 grudnia. Widzę że kilka modeli Performance już wyprodukowanych jest w transporcie, więc teoretycznie pewnie byłyby do odbioru na już tylko jak długo trwa cała procedura leasingu.

krzyss

Pionier e-mobilności
Kurde, policzyłem i na Modelu Y Performance z tym leasingiem "oszczędzam" ok 45 000 zł netto.... Boję się tylko że nowy model będzie dużo lepszy, będzie mieć lepszy zasięg a obecny model stanie się starym gruchotem za którego nikt nie bedzie chciał zapłacić....

Ktoś się orientuję do kiedy musiałbym zamówić auto żeby załapać się jeszcze na ten leasing? Na stronie Tesli jest napisane że auto musi być wydane do 31 grudnia. Widzę że kilka modeli Performance już wyprodukowanych jest w transporcie, więc teoretycznie pewnie byłyby do odbioru na już tylko jak długo trwa cała procedura leasingu.
Leasing jak masz normalna dzialalnosc bez problemowa to dostaniesz w 3-4dni.
Y sa z Berlina wiec tez w miare szybko bedzie.
Pamietaj o referalu ;)

cwireq

Posiadacz elektryka

Ogarnięcie leasingu to 5 dni roboczych. W połowie grudnia być może będzie potwierdzenie specyfikacji Junipera. Wtedy bym podejmował ostateczną decyzję jak ma ktoś czas.

Teslarz

Zadomawiam się
Powiedzcie mi jeszcze czy w Santander multirent mogę zarejestrować auto na oddział jaki chce, żeby mieć odpowiednie tablice rejestracyjne? Jestem z Kalisza, poprzednie auto miałem zarejestrowane w PKO oddział Kalisz i miałem tablice PK.

Gdzie ewentualnie sprawdzić listę oddziałów?