Juniper - czy warto czekać?

daniel

Señor Meme Officer
A widzieliście dziennikarza lub osobę żyjącą z recenzji nowych produktów żeby nie chwaliła tej nowej wersji i nagle nie znajdywała na siłę wad tej jeszcze do niedawna idealnej rzeczy?
A widziałeś recenzje nowego elektrycznego Dodge'a Chargera?

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Odniosę się jeszcze do jednej kluczowej różnicy między 3 a Y bo w filmiku spłycili ten wybór do wymiarów wewnętrznych, a moim zdaniem jak ktoś tego raz zaznał to nie będzie myślał nad 3. System filtracji HEPA/Węglowy jest to dla mnie gamechanger. Pomijam to jak ktoś ma problemy zdrowotne i jest wrażliwy na jakość powietrza ale, lejesz śmierdziucha płyn do szyb, nie czuć, wylewają asfalt, nie czuć, jedziesz za śmieciarką, nie czuć, jedziesz za starym kopciuchem i dymi z niego na czarno czy siwo, nie czuć, wjeżdżasz o 20 na podmiejskie osiedle, atmosfera gęsta niczym w pekinie 15 lat temu, nie czuć, jedziesz koło oczyszczalni ścieków, nie czuć. Czuć tylko jak ktoś cichacza puści w kabinie, na to już nic nie poradzisz XD.

Miałem w Volvo filtr węglowy i czujnik jakości powietrza który zamykał obieg ale raz że wkład węglowy tracił szybko efektywność i wymagał częstej wymiany, wtedy AQS przestawał działać(badał powietrze przed i za filtrem) to nawet na świeżutkim filtrze nie działało to w 10% tak dobrze jak w Tesli.

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
Odniosę się jeszcze do jednej kluczowej różnicy między 3 a Y bo w filmiku spłycili ten wybór do wymiarów wewnętrznych, a moim zdaniem jak ktoś tego raz zaznał to nie będzie myślał nad 3. System filtracji HEPA/Węglowy jest to dla mnie gamechanger. Pomijam to jak ktoś ma problemy zdrowotne i jest wrażliwy na jakość powietrza ale, lejesz śmierdziucha płyn do szyb, nie czuć, wylewają asfalt, nie czuć, jedziesz za śmieciarką, nie czuć, jedziesz za starym kopciuchem i dymi z niego na czarno czy siwo, nie czuć, wjeżdżasz o 20 na podmiejskie osiedle, atmosfera gęsta niczym w pekinie 15 lat temu, nie czuć, jedziesz koło oczyszczalni ścieków, nie czuć. Czuć tylko jak ktoś cichacza puści w kabinie, na to już nic nie poradzisz XD.
To w sumie była jedna z rzeczy jakimi byłem zaskoczony po zakupie. Po wszystkich reklamach, że Tesla ma filtr HEPA nie spodziewałem się, że Model 3 go nie ma. A je.....dzie w nim niemożebnie. Oddałbym pół trunka frunka za filtr HEPA.

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
To w sumie była jedna z rzeczy jakimi byłem zaskoczony po zakupie. Po wszystkich reklamach, że Tesla ma filtr HEPA nie spodziewałem się, że Model 3 go nie ma. A je.....dzie w nim niemożebnie. Oddałbym pół trunka za filtr HEPA.
Aż tak źle w Tm3HL nie ma. Dopiero zaczęło być czuć po 10.000 km. Nie wiem, może w miarę działa ten automatyczny obieg zamknięcia powietrza?

daniel

Señor Meme Officer
Nie wiem, może w miarę działa ten automatyczny obieg zamknięcia powietrza?
Jest jakiś czujnik jakości powietrza? Jeśli nie ma, to jak ma działać?
Podobno w Skodzie O3 2015 mam coś takiego. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że mniej czuć tam zapachy innych samochodów.

inter

Pionier e-mobilności
Jest jakiś czujnik jakości powietrza? Jeśli nie ma, to jak ma działać?
Podobno w Skodzie O3 2015 mam coś takiego. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że mniej czuć tam zapachy innych samochodów.
Ale zapachów, to chyba żaden nie rozpoznaje tylko PM.

daniel

Señor Meme Officer
Ale zapachów, to chyba żaden nie rozpoznaje tylko PM.
Przez zapach mam na myśli dym czy smród spalin, a to już da się wykryć przez PM. Obornik przeżyję. To sama natura. :p

UseYbrain

Posiadacz elektryka
To w sumie była jedna z rzeczy jakimi byłem zaskoczony po zakupie. Po wszystkich reklamach, że Tesla ma filtr HEPA nie spodziewałem się, że Model 3 go nie ma. A je.....dzie w nim niemożebnie. Oddałbym pół trunka za filtr HEPA.
Pół frunka :)