Juniper - czy warto czekać?

sigg

Posiadacz elektryka
rzeczywiście to są przewagi Y ale tak szczerze to jeździ jak autobus miejski do wożenia bachorów ;) a te mają teraz nadmiar luksusu. nie lepiej zrobić coś dla siebie i kupić TM3 HL? wszyscy bedą zadowoleni łącznie z małżonką ;).
Nie, nie będą zadowoleni z małego sedana.

Mam wrażenie, że niektórzy tutaj nie rozumieją, że auta kupowane są także ze względow praktycznych a nie tylko jako zabawki.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Mam wrażenie, że niektórzy tutaj nie rozumieją, że auta kupowane są także ze względow praktycznych a nie tylko jako zabawki.
doskonale to rozumiem. sam kiedyś zasuwałem dużymi vanami i uważałem to za bardzo praktyczne podejście. niestety teraz zmieniłem zdanie na ten temat i uważam, że jeżdzenie samochodem kupionym pod kogoś czytaj praktycznym nie do końca jest fair życie vs kierowca praktycznego samochodu ;) nie mów że 3 z prawie 600 litrami bagażników jest zbyt mała? to jest dalej spory sedan. nawet camp mode możesz uskutecznić ;) ale nie zamierzam na siłę udowadniać wyższości świąt... ;)

sigg

Posiadacz elektryka
doskonale to rozumiem. sam kiedyś zasuwałem dużymi vanami i uważałem to za bardzo praktyczne podejście. niestety teraz zmieniłem zdanie na ten temat i uważam, że jeżdzenie samochodem kupionym pod kogoś czytaj praktycznym nie do końca jest fair życie vs kierowca praktycznego samochodu ;) nie mów że 3 z prawie 600 litrami bagażników jest zbyt mała? to jest dalej spory sedan. nawet camp mode możesz uskutecznić ;) ale nie zamierzam na siłę udowadniać wyższości świąt... ;)
Tak, jest zbyt mała, szczególnie licząc bardzo słaby dostęp do niego w 3.

Dodatkowo odnosisz się do Y jakby to był minivan z 100 konnym silnikiem a nie auto z 5s do 100.

Ludzie Ci tłumaczą, że zależy im na praktyczności Y a ty starasz się ich przekonać, że wiesz lepiej czego potrzebują.

Hermes

Posiadacz elektryka
Ja nie mam nic do 3.
Ale jest mała, malutka przy Y.
A bagażnik to może mieć i 15500 litrów, lecz przy wlocie sedanowym to lepszy będzie hatchback z 300 litrami. Taka prawda.
I też jeździłem vanami takimi czy innymi - to najbardziej praktyczne pojazdy.
Z drugiej strony - jak ktoś lubi siedzieć na podłodze i po prostu chce mieć niskiego sedana, to jego wybór. Niech ma :)

S

Gość
Tak, jest zbyt mała, szczególnie licząc bardzo słaby dostęp do niego w 3.

Dodatkowo odnosisz się do Y jakby to był minivan z 100 konnym silnikiem a nie auto z 5s do 100.

Ludzie Ci tłumaczą, że zależy im na praktyczności Y a ty starasz się ich przekonać, że wiesz lepiej czego potrzebują.
ależ się mylisz. jestem za Y od początku ale w wersji Juniper a ty i tak już zdecydowałeś i weźmiesz co dają ze zwykłego zniecierpliwienia i za kilka miesięcy będziesz przekonywał że Y jest super bo bardzo praktyczny. sam się pozbawiasz magii ;)

S

Gość
Z drugiej strony - jak ktoś lubi siedzieć na podłodze i po prostu chce mieć niskiego sedana, to jego wybór. Niech ma :)
zawsze jeździłem i jeżdzę wyższymi samochodami i naprawdę nie wiem dlaczego niziutki sedan Tesli mnie zauroczył, może kryzys wieku średniego a może jest po prostu świetnie zrobiony jako całość do jazdy, jako samochód. niestety o Y tego nie napiszę w obecnym wydaniu pomimo świadomości jego zalet.

sigg

Posiadacz elektryka
ależ się mylisz. jestem za Y od początku ale w wersji Juniper a ty i tak już zdecydowałeś i weźmiesz co dają ze zwykłego zniecierpliwienia i za kilka miesięcy będziesz przekonywał że Y jest super bo bardzo praktyczny. sam się pozbawiasz magii ;)
Jesteś w stanie mi zagwarantować, że cena Junipera będzie się mieściła w limicie dofinansowania (i że ono się utrzyma do tamtego czasu)?

S

Gość
Jesteś w stanie mi zagwarantować, że cena Junipera będzie się mieściła w limicie dofinansowania (i że ono się utrzyma do tamtego czasu)?
dam ci coś lepszego i cenniejszego. pewność, że nie będziesz żałował grzechu zniecierpliwienia i zaniechania. co więcej dam ci pewność cieszenia się życiem. dam ci w końcu pewność, że będziesz w siódmym niebie ;) i twoja małżonka również ;) amen

sigg

Posiadacz elektryka
dam ci coś lepszego i cenniejszego. pewność, że nie będziesz żałował grzechu zniecierpliwienia i zaniechania. co więcej dam ci pewność cieszenia się życiem. dam ci w końcu pewność, że będziesz w siódmym niebie ;) i twoja małżonka również ;) amen
Czyli gówno.

Zmiany wprowadzone w Highlandzie zdecydowanie nie są warte dla mnie 27000+ zł różnicy w cenie auta.

S

Gość
Czyli gówno.

Zmiany wprowadzone w Highlandzie zdecydowanie nie są warte dla mnie 27000+ zł różnicy w cenie auta.
dlaczego zaraz tak brzydko. dolar tanieje nic nie wskazuje na to żeby się miał umacniać. trzęsiesz się nad dotacją a może będzie zupełnie w drugą stronę i wypuszczą masówkę w niższych pieniążkach? Elon jest nieprzewidywalny, zakładasz najczarniejsze scenariusze i do tego dążysz. jak chcesz kupić Teslowóz to obojętnie co teraz kupisz będzie dobrze. ja wiem tylko jedno jak wychodzi Y LR RWD i namawiają wszyscy żeby teraz właśnie kupić Y bo taniej nie będzie to raczej oznacza nadejście Junipera całego na biało ;) w glorii i chwale i podświetleniu ambiente ;)