Juniper - czy warto czekać?

blazej

Pionier e-mobilności
Jeszcze gdyby Tesla poza SC miała jakieś słupki AC rozsiane po miastach i też dawała darmowe ładowania na nich, to traktowałbym to jako kuszącą opcję. Nawet gdybym dostał kiedy brałem 3-kę te 20k km, to pewnie bym potrzebował 4-5 lat na ich wykorzystanie, bo nie odważyłbym się ładować regularnie DC z uwagi na degradację baterii.
Z takim darmowym ladowaniem to bym objechal kawalek europy :)
Nie wiem skad wziac tyle wolnego, ale palec po mapie juz jezdzi he he
Dokładnie. Gdyby tak to było na 4 lata, to wtedy fajny bonus - chociaż z cztery takie 3000 km+ wyprawy po Europie można by zrobić w tym czasie, może nawet takie 5000 km+ i cały ten „gratis” wykorzystać. Ale do codziennej jazdy - wolę AC za 1.5-1.6 zł i zdrowszą baterię, a jak ktoś jeszcze ma po prostu własny prąd, to już w ogóle darmowe kilometry SC to żaden argument.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Postanowilem jednak nie czekac na lift Y i zamawiamy na 90% aktualnego Y AWD LR bo finansowanie na 5 lat, dotacja, kod polecajacy, darmowe superchargery i bardzo mozliwe ze kola zimowe w gratisie to bardzo dobra oferta i watpie ze pojawi sie cokolwiek z liftem co zblizy sie do tej oferty. Dla osoby przesiadajacej sie z 15 letniej Hondy CIvic to i tak ogromna zmiana :) Dziekuje za pomoc w wyborze
Chyba mnie zainspirowałeś ! Ja to najchętniej bym chciał aby wyszedł Juniper 1.12.2024 albo zdjęcia szpiegowskie i szybko bym wtedy podjął decyzję co robię. Bo się załamię jak wyjdzie nowy Y z baterią 95kW i 800V + light bar z przodu i z tyłu. To jest to na co czekam !!!

eSUBA94

Posiadacz elektryka
Jeszcze gdyby Tesla poza SC miała jakieś słupki AC rozsiane po miastach i też dawała darmowe ładowania na nich, to traktowałbym to jako kuszącą opcję. Nawet gdybym dostał kiedy brałem 3-kę te 20k km, to pewnie bym potrzebował 4-5 lat na ich wykorzystanie, bo nie odważyłbym się ładować regularnie DC z uwagi na degradację baterii.

Dokładnie. Gdyby tak to było na 4 lata, to wtedy fajny bonus - chociaż z cztery takie 3000 km+ wyprawy po Europie można by zrobić w tym czasie, może nawet takie 5000 km+ i cały ten „gratis” wykorzystać. Ale do codziennej jazdy - wolę AC za 1.5-1.6 zł i zdrowszą baterię, a jak ktoś jeszcze ma po prostu własny prąd, to już w ogóle darmowe kilometry SC to żaden argument.
kiedyś były urban chargery tesli ale pomysł nigdy nie trafił do europy

UseYbrain

Posiadacz elektryka

Ja w gratisie to i z 20 tysięcy zrobie panie w rok na urlopie. Założymy się !???:)

krzyss

Pionier e-mobilności
Chyba mnie zainspirowałeś ! Ja to najchętniej bym chciał aby wyszedł Juniper 1.12.2024 albo zdjęcia szpiegowskie i szybko bym wtedy podjął decyzję co robię. Bo się załamię jak wyjdzie nowy Y z baterią 95kW i 800V + light bar z przodu i z tyłu. To jest to na co czekam !!!
Nie stresuj sie, nie wyjdzie :)
Elon zawsze mowil ze tej wielkosci bateria ma wystarczyc.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja w gratisie to i z 20 tysięcy zrobie panie w rok na urlopie. Założymy się !???:)
Ale to musi byc urlop z 4-6 tygodni.
Bo codziennie tysiac km robic to jednak przestaje byc urlop ;)

Grzesiek

Pionier e-mobilności
ja już przestałem czekać, bo szansę na 95kWh baterię to widzę nędzną. Konkurencja musiała by oferować 100kWh+ aby dać bodzieć do takich ulepszeń.
Nie stresuj sie, nie wyjdzie :)
Elon zawsze mowil ze tej wielkosci bateria ma wystarczyc.
tak jak właśnie napisałeś. Elon teraz hamuje rozwój. Jak kiedyś był motorem napędowym teraz ma tryb drobnego ewoulowania produktów. Cóż... tak działa kapitalizm i zarabianie - rozumiem go, też tak bym działał. Do 85kWh może dobije.
Jeśli jednak będzie to czego oczekuję to kupię. Jeśli nie... to sobie poczekam na coś innego i co najwyżej miejskiego pizdryka zamienię na innego miejskiego pizdryka.

Najnowsze dyskusje