Juniper - czy warto czekać?

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Dla mnie też wygląda dziwnie. Mogę z czystym sumieniem planować zamawianie trójki.
wygląd był... kiepski. Nadal będzie. Najważniejsze to co w środku w zespole bateryjnym i poprawki zawieszenia.
Jedynie wersja performance będzie widocznie inna niż zwykłe. A to już jest na plusik.
Osobiście nie liczyłem, że uda się poprawić nie ciekawe auto. Giga casting ma swoje wady... nie będą maszyn modyfikować, bo wydaje im się to nie potrzebne a kosztuje.

OldSeb

Posiadacz elektryka
wygląd był... kiepski. Nadal będzie. Najważniejsze to co w środku w zespole bateryjnym i poprawki zawieszenia.
Jedynie wersja performance będzie widocznie inna niż zwykłe. A to już jest na plusik.
Osobiście nie liczyłem, że uda się poprawić nie ciekawe auto. Giga casting ma swoje wady... nie będą maszyn modyfikować, bo wydaje im się to nie potrzebne a kosztuje.
Niby tak ale niektóre wizualizacje, które krążyły po sieci były całkiem ciekawe. Styliści Tesli jednak wiedzą lepiej.

Empty

Fachowiec
Podoba mi sie - idzie trochę w strone Cybertrucka.
Wygląda nowocześnie - styl podobny jak EV6 czy Ioniq 5, poza mniej ostrymi liniami.
Niech dadzą większą baterie o 10 kWh, zmodyfikuja zawieszenie jak w Highlandzie i sie zdecyduję za 2 lata (jak już poprawią wszystkie wady)

Stare Y spadna mocno w wycenach, bo nowy jednak bedzie znacząco sie wyróżniał nowym designem.

cwireq

Posiadacz elektryka

Wygląd to kwestia subiektywna. Aktualnie przód mi trochę fiata multiple przypomina, do tyłu nie mam żadnych zarzutów. Na ten moment średnio, ale konkurencja w sumie też jakaś przepiękna z przodu nie jest...

1736420891455.png1736420739945.png
1736420783797.png
1736420804457.png

ypl

Pionier e-mobilności
Pamiętaj, że nigdy auta nie widzisz z takiego kąta. Więc na żywo to kompletnie inny odbiór jest.
Dokładnie, zdjęcia to jedno, ale auto trzeba zobaczyć na żywo.

cwireq

Posiadacz elektryka
Miałem wymienić na Junipera, ale jeśli to prawdziwy wygląd to poczekam na zupełnie nowy model. Albo kupię chińczyka, bo są coraz lepsi i jak się zapłaci to nie oszczędzają na materiałach.
Wez lepiej sobie na testy elektryka chinczyka, możliwe że zmienisz zdanie. Ciężko będzie się z tesli przerzucić...

CODI

Fachowiec
Co do testu zimowego zwróćcie uwage na węższą oponę z przodu niz na tylnej osi. Kąt jest inny ale mam wrazenie ze jest sporo węższa niz w obecnym aucie a juz na pewno sporo rozni sie od tylnej.
Co do wnętrza chyba jednak manetki dla kierunku nie ma. A jeśli nie ma kierunku w manetce to kiera będzie jak w 3HL.
A te wszystkie plotki i fotki to podgrzewanie zainteresowania publiki przed ogłoszeniem. Wszyscy sie na to łapiemy :)

Last edited: