Ślepawe kamery to też uroda starej architektury AP. Ten problem powinien zniknąć, gdy w końcu dostaniemy nowe FSDJeśli jedziesz w kompletnej ciemności, to żądaną wymiana nic ci nie da, bo one taki błąd zgłaszają jak nic nie widzą - też tak mam jadąc przez Kaszuby lasem.
Ślepawe kamery to też uroda starej architektury AP. Ten problem powinien zniknąć, gdy w końcu dostaniemy nowe FSD
To jest dopiero słabe... Namieszali, a było tak czysto.przywróciły pasek stanu pod ikona samochodu i wreszcie nie muszę grzebać w menu żeby zobaczyć zużycie energii oraz ciśnienie opon.
Może to klasyczny przykład "rabin i koza"?Żeby nie było że tylko narzekam, ostatnie wersję przywróciły pasek stanu pod ikona samochodu i wreszcie nie muszę grzebać w menu żeby zobaczyć zużycie energii oraz ciśnienie opon.
Wcześniej bezsensownie to usunęli, więc mam się cieszyć że jest lepiej czy narzekać po co w ogóle to usunęli?
Bo na logikę skoro przywrócili to znaczy że ktoś uznał że wcześniej zepsuli...
Nie martw się, zaraz coś innego usuną i będzie jak lubisz. Np mapy. Bo przecież wszystko co robią jest dobre 😛 Ba, jeszcze lepsze niż było!To jest dopiero słabe... Namieszali, a było tak czysto.
Nie jeździłem Teslą z radarem ale na aktualnym autopilocie vision only nadal są takie przypadki. Nawet dziś mi przyhamował jak inny samochód na mocnym łuku stał i czekał na skręt. W innych markach przy ACC wszystkie dane o ruchu z przeciwka i obiektach stacjonarnych sa pomijane, więc na łukach nie ma nigdy zadnych problemów ale obawiam sie że jakby coś nam z przeciwka wjechało na nasz pas to auto nie zwróciłoby uwagi z takim radarem. I może dlatego że tez takie rzeczy ogarnia vision only to mamy czasem okazjonalne przyhamowanie z ostrożności, cżłowiek tez tak potrafi zrobić. Chyba nie bez powodu Y wygrywa w kategorii Safety Assist NCAPdlatego gdy na prawym łuku z naprzeciwka jechała ciężarówka, prawie zawsze był phantom brake. Teraz na vision - tylko czasami.