Darek1

Posiadacz elektryka
No dobra, a czy ktoś z tych co nie mają nie zapytał czasem w serwisie czy nie da się dołożyć tych brakujących czujników?

Soft jest przygotowany, pewnie wpięcie jakiejś wiązki + sterownik + czujniki w zderzak i by działało.
Gdybym miał auto bez czujników już dawno bym to tak rozegrał, ewentualnie dołożył jakieś dobre aftermarketowe (naklepiej w autoryzowanym bodyshopie żeby w razie czego nie stracić gwarancji).

W Tesli te "już za chwilę" potrafi trwać latami i dalej nie działać.
Też bym próbował dołożyć oryginalne. Z aftermarketowymi mam niestety, same złe doświadczenia. Zakładałem do dwóch różnych samochodów i w obydwu działały fatalnie. Oryginalne były w trzech różnych samochodach i zawsze działały perfekcyjnie

cooler

Pionier e-mobilności
Był u mnie serwis mobilny ws opadających samoczynnie okien, gwizdu w czasie jazdy (wymiana plastikowego trójkąta w przy lusterku) oraz odklejonej listwy progowej i zapytałem go o możliwość montażu czujników w serwisie - niestety odpowiedź brzmiała "wątpię". Ale temat jest otwarty, będę drążył - są magicy co potrafią dokodować nie takie rzeczy w Tesli, prawda @mgapinski ?