pozostaje czekac na nowa oferte, szczegolnie ta z abo, bo obecna niestety kompletnie jest odklejona od rzeczywistosci, tak samo jak ta wczesniejsza - z jednej skrajnosci w druga - z zera na maksa.
wlasnie mi wylecialy wszystkie ladowarki, jak zalaczy sie filtr "tylko sieciowe" w apce
Dla mnie ten abonament ma teraz sens tylko na trasach zagranicznych... Bo jadąc do Francji lub Włoch mam po drodze 39¢ (~1,70PLN) za kWh na Ionity... Chociaż już w samych Włoszech to jest już 46¢ od niedawna... ale w sumie zwykle dostaję rachunek na 18-24€ za ładowanie w trasie...
Raz beztrosko zatrzymałem się na Shell Recharge w Austrii i dostałem rachunek na 46€ od Forda, więc jest to jakby pewna różnica... 🤪
We Francji dodatkowo oprócz Ionity z BO, opłaca się już bez karty ładowanie na superchargerach tesli (z apką Tesli), bo tam mają ceny dynamiczne i czasami niższe niż na Ionity... Teraz akurat 45¢ w Nantes... Ale to wciąż mniej niż w PL za szybkie ładowanie... Za to po drodze do Francji w Holandii to już nawet taniej niż na Ionity bo 30¢ bywa...
Jeżdżę często na takich trasach, więc wciąż mimo że roczny abo za BO wychodzi drożej niż Ionity Passport Pass, to przy 1,70 PLN za kWh z BO vs 2,05 PLN w Ionity dość szybko daje oszczędności...
Liczę jednak na to, że Ford zaproponuje jakieś nowe taryfy w abo... Bo teraz BO
lokalnie to już tylko wygoda jednej karty... Ale na tym korzyści się kończą... bo dopłacasz prowizję 0,20PLN... 🫠
@mALEK u mnie podobnie, wyleciały wszystkie ładowarki. Wyczyściłem cache apki i wróciło, ale bez Ionity... I wszystko jest poza sieciowe, bez cen, bez możliwości aktywacji... Zauważyłem też, że w filtrach już nie widać BP Pulse obok Ionity... Coś robią... Albo to niezamierzone, zwykły fuck up... 😉