Karta-kluczyk nie zamyka/otwiera auta ze słupka - 2021.4.12

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Witam,

Pierwsze "czary mary" po aktualizacji 4.12. Przykładam kartę do słupka B i lipa...w obu scenariuszach, czy to "zamknąć" czy "otworzyć", nie ma reakcji.
Karty oczywiście sprawne bo "odpalają" auto do biegu D.

Wykonałem soft reset ( hamulec + rolki na kierownicy), nadal lipa..

Coś ktoś?

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
No nic...zobaczę jak się mu ułoży ta aktualizacja jutro i tak mam zaplanowany kurs do Wawy do serwisu po fizyczny kluczyk, to zrobię zgłoszenie i niech Tesla ogarnie.

krzyss

Pionier e-mobilności
No nic...zobaczę jak się mu ułoży ta aktualizacja jutro i tak mam zaplanowany kurs do Wawy do serwisu po fizyczny kluczyk, to zrobię zgłoszenie i niech Tesla ogarnie.
Ooo zamowileś kluczyk do TM3 ? jaki koszt ? Mozna normalnie w serwisie ?

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Ooo zamowileś kluczyk do TM3 ? jaki koszt ? Mozna normalnie w serwisie ?
Są na stanie w serwisie w Wawie...ponoć nie trzeba zamawiać, leżą na stanie i kosztują 350pln. Możesz podjechać i kupić od ręki lub zamówić kuriera.

krzyss

Pionier e-mobilności
Są na stanie w serwisie w Wawie...ponoć nie trzeba zamawiać, leżą na stanie i kosztują 350pln. Możesz podjechać i kupić od ręki lub zamówić kuriera.
?????????? WoW nie wiedziałem ! :) to jutro jadę, moja kobita ma z tymi kartami jakieś "ale" a ja jej nie chce dopisać telefonu i dać konta :p

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
?????????? WoW nie wiedziałem ! :) to jutro jadę, moja kobita ma z tymi kartami jakieś "ale" a ja jej nie chce dopisać telefonu i dać konta :p
Ej to zostaw jeden dla mnie!! :D Ale prawda moja panna też narzeka że już lewarek zmiany biegów jest inny i by się przydało bardziej tradycyjne otwierane auta :p.
Ja nie jestem fanem podpinania telefonu pod cokolwiek, to ustrojstwo da sie za łatwo zgubić, zostawić *niepotrzebne skreślić.
Z kluczykami w kieszeni zawsze jest czysto i pewnie :p

krzyss

Pionier e-mobilności
Ej to zostaw jeden dla mnie!! :D Ale prawda moja panna też narzeka że już lewarek zmiany biegów jest inny i by się przydało bardziej tradycyjne otwierane auta :p.
Ja nie jestem fanem podpinania telefonu pod cokolwiek, to ustrojstwo da sie za łatwo zgubić, zostawić *niepotrzebne skreślić.
Z kluczykami w kieszeni zawsze jest czysto i pewnie :p
Spoko mam tylko jedną kobitę :p a w aucie włączyłem też PIN, w sumie idzie się do niego przyzwyczaić, a z telefonem to w sumie bardzo wygodne.

Bronek

Pionier e-mobilności

Możesz dodać jako kierowcę do swojego konta podajac jej mail.
Konto zostaje twoje, nic Ci nie namiesza a bedzie miala dostep do jazdy
Możesz dodac kilku kierowców.

My jeździmy na jednym koncie po prostu aplikacje na kilku smarfonach maja podany mail i hasło mojej zony.
Ale jak ktos chce ograniczyc uprawnienia to ten wyzej pokazany sposób jest OK

Ad kluczyk - mamy i moze 2x korzystalismy Komplenie nieprzydatny gdy ma sie smartfon.
Nie rozumiem tych spiskowych teori i komplikowania sobie zycia kluczykiem i pinami pierdołami. Po to Tesla ma taki fajny patent na wolnośc i ergonomie by z tego korzystac. Tylko laski na kierownice nie zakladajcie ;-) i blokady skrzyni biegów ;-)
jedynie gdy stoi gdzieś... na ulicy ciemnej to OK.
Ale kluczyk to zbytek

tempFileForShare_20210324-215307_copy_1280x842.jpg

Last edited: