KIA Charge

Jarcus II

Nowy na Forum
IONITY zniknęła mi z aplikacji - czy wiecie o co chodzi? na mapie nie mam żadnej stacji Ionity. czyżby koniec wspólpracy?

Ev3

Pionier e-mobilności
Sądząc po podobnych działaniach wobec BeCharge, to Ionity coś kombinuje, pewnie nowe umowy renegocjuje.
Ale Hyundai/Kia to chyba jedni z udziałowców, więc rozwód byłby dziwny.

Zychu02

Zadomawiam się
IONITY zniknęła mi z aplikacji - czy wiecie o co chodzi? na mapie nie mam żadnej stacji Ionity. czyżby koniec wspólpracy?
własnie sprawdzałem w KIA charge, i normalnie jest IONITY

Attachments

• photo1695645557.jpeg
    photo1695645557.jpeg
    59,5 KB · Liczba wyświetleń: 9

Jarcus II

Nowy na Forum
Tak, w necie na kia charge jest ionity normalnie, ale na aplikacji android mi zniknęło - info: uzyty filtr ukrywa niektóre stacje - problem w tym że filtr jest wyzerowany a ionity nadal nie ma w aplikacji. poczekam trochę i spróbuję przeinstalować. jakby ktos znał rozwiązanie to please... piszcie

mimx

Fachowiec
Zależy od dostawcy, czasem tego samego dnia, czasem po paru

Ech, nadal nie widzę sesji ładowania z 18.09. Ani późniejszych, tj. 22.09 i 24.09.
Bez sensu, bo potrzebuję rozliczyć koszt wyjazdu (zwrot za "paliwo") a nie zapisywałem sobie pobranych kWh.

Ev3

Pionier e-mobilności
jest szansa, że już ich tam nie będzie - miałem taki przypadek

Arrczi

Fachowiec
No jestem w szoku. Dostałem nowy cennik od GW, ładowanie DC 2.90 zł/kWh, trudno tyle kosztuje. Sprawdzam na stronie KIA Charge a tam na stacji GW 0.52 zł/kWh a dla AC 0.34 zł/ kWh. No szok, pewnie źle zaktualizowali ceny. Jadę na stację GW, łduję kartą KIA i oto podsumowanie sesji:
To są ceny w euro, mają błąd. Od października mają podwyżkę w całej Europie. Ja zrezygnowałem z abo. Raz na jakiś czas w trasie to sobie gdzie bliżej/mocniej załaduję.

Tompor

Zadomawiam się
Taki bałagan był w styczniu, potem to uporządkowali. Abonament mam jeszcze ( do grudnia) ten z promocji. Dalej nie przedłużę, trzeba "tankować" ponad 70kWh miesięcznie, żeby się opłacało. Praktycznie ponad 90% ładuję w domu (FV), na trasie zapłacę więcej a i tak w rozliczeniu rocznym mam ok 14 zł/100 km, jest OK.

Jarcus II

Nowy na Forum
Możecie zerknąć na app kia charge ? Green way u mnie pokazuje 3,51zl za kwh to błąd czy już tak będzie. Moja taryfa z advenced zrobiła się easy. Tylko ionty został pakiet power. Straszny bałagan